Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Om DBC » Udvikling » RP 2017 » R17.01.01 bibliotek.dk integration til adgangsplatformen
Personal tools

R17.01.01 bibliotek.dk integration til adgangsplatformen

Formålet med udviklingsområdet "Adgang" er, at brugeren skal have lettere login og adgang til bibliotekernes materiale og opleve en smidigere brugeroplevelse ved samspil mellem sites og services på tværs af folkebiblioteker, FFU-biblioteker og på længere sigt eventuelt andre sektorer. Helt konkret kan det blandt andet betyde:

  • National single sign-on-løsning
  • Én indgang til alt biblioteksmateriale på tværs af materialetyper og fysisk placering, så borgeren ikke skal logge på flere tjenester for at få adgang til fx film, musik, digitale tidsskrifter osv.
  • Automatisk viderestilling til et bibliotek, der har det materiale, der søges på, hvis udgangsbiblioteket ikke har materialet
  • Oprettelse af brugere med NemID
  • Adgang til digitale materialer på tværs af folke- og FFU-biblioteker.

I projektet Adgangsplatform – analyse fra Releaseplanen 2016 (R16.06) har DBC gennemført en analyse, hvor mulighederne for at etablere en fælles adgangsplatform for forskellige bibliotekstjenester og services rettet mod slutbrugere er beskrevet.

Analysen beskriver, hvordan en adgangsplatform kan sikre, at samme login kan bruges på tværs af forskellige bibliotekstjenester, så brugeren ikke skal have forskellige logins til forskellige services. Platformen kan ligeledes sikre, at brugeren ikke skal logge ind igen ved et skifte mellem forskellige biblioteksservices, og at personhenførbare oplysninger ikke skal sendes unødigt rundt mellem bibliotekstjenester og autentifikationssystemer.

På baggrund af analysen og efterfølgende teknologivurdering er der udarbejdet en beskrivelse af platformens arkitektur med et tilhørende flow-diagram. Denne beskrivelse danner grundlag for implementeringen af adgangsplatformen.


R17.01.01 bibliotek.dk integration til adgangsplatformen
VærdiImplementering af brug af adgangsplatformen i bibliotek.dk, således at brugeren kun skal logge ind én gang.
Front-end leverance Etablering af single sign-on via bibliotek.dk.
Navigation RP 2017

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.