Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Om DBC » Forelæsninger
Personal tools

Forelæsninger

Oversigt over DBC's tilbud om forelæsninger for studerende

Gratis oplæg for studerende

For at dele de særlige kompetencer, som ikke mindst på det bibliografiske område er koncentreret hos DBC, tilbyder vi undervisningsinstitutioner gratis oplæg om DBC's kerneområder.

Studiefaglig kontekst, niveau og form aftales nærmere mellem undervisningsinstitution og oplægsholder. Vi er desuden åbne for ønsker om andre emner end de her nævnte, ligesom vi gerne indgår i samarbejder, hvor vores produkter indgår som cases i undervisningsforløb.

Kontakt

Kontaktperson: Anni Jacobsen,

 

Metadata – introduktion

Introduktion til metadatas formål og funktion og til DBC’s arbejde med metadataproduktion. Oplægget henvender sig til nye studerende.

Hanne Hørl Hansen

Oplægsholder 'Metadata - introduktion': Bibliografisk konsulent Hanne Hørl Hansen.

 

Emneindeksering i praksis

Få et indblik i, hvordan over 40 biblioteksfaglige medarbejdere hos DBC dagligt tildeler emnedata til bøger, artikler, film og musik. Hør, hvordan kunstig intelligens kan understøtte arbejdet – og hvorfor den menneskelige indeksør stadig er uundværlig.

Ved små hold kan introduktionen evt. foregå på DBC med mulighed for, at de studerende kan snuse til selv at katalogisere.

Hanne Lydom Thomsen

Oplægsholder 'Emneindeksering i praksis': Leder af team, der katalogiserer bøger, artikler og musik, og souschef i DBC's metadataafdeling, Hanne Lydom Thomsen.

 

Bibliografiske udviklingsperspektiver

Bibliografiske udviklingsperspektiver nationalt og internationalt. Hvad sker der i Danmark og i udlandet mht. regler og format? Hvad er det nye, og hvorfor er det vigtigt i en netsammenhæng? Forstå bl.a. baggrunden for, at Danmark har valgt at gå over til det nye regelsæt Resource Description & Access (RDA).

Hanne Hørl Hansen

Oplægsholder 'Metadata - introduktion' og 'Bibliografiske udviklingsperspektiver': Bibliografisk konsulent Hanne Hørl Hansen.

 

Digital adfærd og brugerdrevet innovation

Stadigt flere har digitale platforme som den vigtigste indgang til tekst og medier, og her er bibliotekernes rolle som formidler af kulturelle oplevelser udfordret af globale kommercielle giganter som Amazon, Facebook, Netflix, Google, Spotify m.fl. For især unge borgere er den digitale indgang den vigtigste, og truslen er derfor eksistentiel. Hvad er svaret på den udfordring?

I oplægget formidles centrale erkendelser om biblioteksbrugernes informationsadfærd, en metode til brugerdrevet innovation og eksempler på de digitale løsninger, som i fremtiden kan udgøre bibliotekernes vigtigste interaktion med brugerne.

Christian Ertmann-Christiansen
Oplægsholder 'Digital adfærd og brugerdrevet innovation': Projektleder i DBC's afdeling for produktudvikling, Christian Ertmann-Christiansen.

 

 

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.