Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » FBI - Fælles biblioteksinfrastruktur » Nationalbibliografi » Regler, standarder og ISBN » DK5 til formidling og professionelle
Personal tools

DK5 til formidling og professionelle

 

DK5 til formidling

Den brugerrettede version af DK5 hjælper bibliotekets brugere til at få overblik over faglitteraturens hoved- og undergrupper.

Grænsefladen giver en nem og overskuelig indgang til decimalklassesystemets ti hovedgrupper samt alle emner og undergrupperinger under hver hovedgruppe.

DK5 til formidling kan både bruges som vejviser og som emneinspiration – enten ved at udfolde hierarkiet eller via søgefunktionen.

DK5 til formidling_Forside
DK5 til formidling - forside

Søgning i DK5 formidling

Der er i søgefunktionen ingen krav om, hvor i decimalklassehierarkiet, brugeren begynder sin søgning.Det ønskede klassemærke kan fremsøges - selv med et upræcist søgeord.

Som eksempel viser en søgning på ”Duer” , at bøger om ”Duefugle og Duer” er opstillet under 58.885. Hvis brugeren i virkeligheden ikke mente duefugle men dueavl, vil et klik på "Duer" også vise 63.652-gruppen, der omhandler brevdueavl.

DK5 til formidling. Søgeresultat

Eksempel på søgning: "duer"

DK5 Pro

DK5 til professionelle er en digital udgave af DK5 Alfabetisk register, Systematisk register og Systematik.

I  DK5 Pro kan man i et og samme skærmbillede se øverste, nederste og sideordnede lag og har mulighed for at klikke alle de noter frem, der er brug for til kvalificering af klassemærketildelingen.

 

Visning af noter i DK5 digital Pro.

Eksempel på visning af undergruppe og to noter. (Se eksemplet i fuldt format)

Adgang

DK5 til formidling og DK5 Pro indgår i Danbib-licensen.

Der er adgang til via Netpunkt.dk og direkte adgang via urlerne:.

DK5 til formidling
https://dk5.dk/

DK5 Pro
https://pro.dk5.dk/

Kontakt

Kundeservice

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.