Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » FBI - Fælles biblioteksinfrastruktur
Personal tools

FBI – Fælles biblioteksinfrastruktur

Introduktion til vores nationale opgaver: Nationalbibliografi, supplerende biblioteksdata, bibliotek.dk, Danbib-basen, DK5, Regler og standarder samt ISBN.

DBC står for udvikling, drift, vedligehold og support af den fælles biblioteksinfrastruktur (FBI). 

KOMBIT bestiller denne opgave hos DBC på vegne af KL/kommunerne.

 

Fælles biblioteksinfrastruktur dækker over:

  • fremstilling af bibliografiske data (nationalbibliografi og supplerende biblioteksdata), inkl. it-produktionsapparat, der muliggør dette
  • anvendelse af data – omfattende it-platform med data management, data services og datafordeler samt borgervendte og professionelle grænseflader

Se også figuren:

Figuren viser to hovedsøjler: Datafremstilling og Dataanvendelse.

Opgaven svarer til beskrivelserne i Lov om ændring af lov om biblioteksvirksomhed (Kommunalt ansvar for en række opgaver vedrørende den nationale fælles bibliotekskatalog) (retsinformation.dk) 

Andre opgaver og ydelser

Ud over fælles biblioteksinfrastruktur leverer DBC en række andre opgaver. Læs mere om disse opgaver under 'Produkter'.

Samme sted finder du også bl.a. DBC's servicekatalog med prisliste for data- og infrastrukturydelser, der ligger uden for kommunernes betaling til KOMBIT for FBI. Fx konverteringsservice, omkørsel af poster og privat brug af FBI.

 

 

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.