Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » FBI - Fælles biblioteksinfrastruktur » Nationalbibliografi » FAQ: Få din udgivelse registreret
Personal tools

FAQ: Få din udgivelse registreret

Her får du svar på, hvad du skal gøre for at få din udgivelse registreret. Vi tager udgangspunkt i de spørgsmål, vi typisk får.

 


 

Hvem skal jeg sende min udgivelse til for at få den registreret?

SVAR:
Find udgivelsestypen her og se, hvad du skal gøre:

Bøger og multimedier i trykt form
Send 2 eksemplarer af materialet som brev eller som pakke med udlevering til Dansk bogfortegnelse, DBC DIGITAL A/S Tempovej 7-11. 2750 Ballerup sammen med et udfyldt print af Oplysningsskema for bøger (pdf).


Bøger, film, multimedier og musik på nettet
Send en mail til netpub@dbc.dk med oplysninger, der gør det muligt at se/læse udgivelsen. Hvis publikationen distribueres via Publizon, skal den ikke indsendes til DBC. Ved gratis udgivelser kan vi nøjes med netadressen. Er udgivelsen betalingsbelagt, skal den medsendes som en fil medfølgende oplysninger om hvor den sælges. Alternativt skal vi have adgang til udgivelsen i en kort periode. Har du sendt os en fil, sletter vi den efter endt registrering.

Lydbøger og andre lyd-udgivelser
Send et eksemplar som brev eller som pakke med udlevering til Dansk Lydfortegnelse, DBC DIGITAL A/S. Tempovej 7-11, 2750 Ballerup sammen med et udfyldt Oplysningsskema for bøger (pdf).

Netlydbøger
Send en mail til netlyd@dbc.dk med oplysninger, der gør det muligt for os at høre udgivelsen. Hvis publikationen distribueres via Publizon, skal den ikke indsendes til DBC. Er udgivelsen betalingsbelagt, skal den medsendes som en fil. Alternativt skal vi have adgang til udgivelsen i en kort periode, skal den medsendes som en fil medfølgende oplysninger om hvor den sælges. Har du sendt os en fil, sletter vi den efter endt registrering.

Film på DVD/BD
Send 2 eksemplarer af filmen sammen med et udfyldt print af blanket til registrering af film. Sendes som brev eller som pakke til Dansk Billedfortegnelse, DBC DIGITAL A/S, Tempovej 7 -11, 2750 Ballerup.

Musik på cd / vinyl
Udgiver du udenom de etablerede pladeselskaber, så send en mail til mus@dbc.dk om fonogrammet, så registrerer vi det hurtigere og det indgår i udvælgelsen af de materialer, der bibliotekskatalogiseres.

Udgiver du fonogrammet på cd eller vinyl så send samtidig et eksemplar af det som brev eller som pakke med udlevering til til DBC DIGITAL/musik. Tempovej 7-11. 2750 Ballerup

Etablerede pladeselskaber, der udgiver et fonogram (cd, vinyl), skal i Danmark i følge Lov om pligtaflevering sende 2 eksemplarer til Det Kongelige Bibliotek, der sender danske udgivelser til DBC til registrering. Udgiver du via et etableret pladeselskab, skal du derfor ikke gøre noget.

 

Kan jeg få min udgivelse retur, når I har registreret den?

SVAR:
Vi returnerer ikke modtagne materialer.

 

Får jeg betaling for at sende et materiale til registrering? 

SVAR:
Vi betaler ikke for de materialer som vi modtager eller rekvirerer.

Hvis min udgivelse både kommer i trykt form og online, skal jeg så anmelde den to gange / to forskellige steder?

SVAR:
Ja.

Du skal både sende udgivelsen til os i to eksemplarer sammen med et udfyldt print af Oplysningsskema for bøger (pdf). og anmelde udgivelsen ved at sende en mail til netpub@dbc.dk eller netlyd@dbc.dk med oplysninger, der gør det muligt at se/læse udgivelsen. Ved gratis udgivelser kan vi nøjes med netadressen. Er udgivelsen betalingsbelagt, skal den medsendes som en fil. Alternativt skal vi have adgang til udgivelsen i en kort periode. Har du sendt os en fil, sletter vi den efter endt registrering.

 

Hvad er nationalbibliografisk registrering?

SVAR:
Nationalbibliografien er en registrering af, hvad der udgives i Danmark samt dansksprogede materialer udgivet i udlandet. Uanset om udgivelsen er i fysisk form eller udgivet på nettet.

 

Hvad er supplerende biblioteksdata?

SVAR:
supplerende biblioteksdata betyder, at udgivelsen udover den nationalbibliografiske registrering også får tilføjet emneord og noter samt et billede af materialets forside.

 

Har jeg indflydelse på, om min udgivelse får supplerende biblioteksdata?

SVAR:
Nej. En udgivelse får supplerende biblioteksdata, når indholdet vurderes at have almen interesse for folkebiblioteker og/eller de pædagogiske læringscentres materialevalg og i overensstemmelse med bibliotekslovens krav om kvalitet, alsidighed og aktualitet. Læs mere om selektionskriterier for supplerende biblioteksdata.

Det er cirka halvdelen af de nationalbibliografiske registreringer, der også får supplerende biblioteksdata.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.