Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Om DBC » Udvikling » RP 2017 » R16.47: Bibliotek.dk integrerer til CULR
Personal tools

R16.47: Bibliotek.dk integrerer til CULR

Området "Udsatte/overførte projekter" omhandler projekter der har ikke kunnet gennemføres i 2016. De 3 overførte projekter fra Releaseplan 2016 vil blive gennemført i 2017, uden at det time- eller fremdriftsmæssigt vil påvirke Releaseplan 2017.


R16.47: Bibliotek.dk integrerer til CULR

Dette projekt bliver ikke igangsat i 2016 med følgende begrundelse: Borgerne får størst mulig udbytte af deres biblioteksrelationer på tværs af bibliotekstyper, ved at systemerne kan udnytte oplysninger om deres samlede bibliotekstilhørsforhold til at give den bedste og hurtigste adgang til bibliotekernes materialer.

CULR-webservicen er udviklet i 2014 og tilbyder information om en brugers samlede bibliotekstilhørsforhold samt hjemkommune (for folkebiblioteker), med henblik på at kunne tilbyde den bedste adgang til biblioteksmateriale. Bibliotek.dk skal udvikles til at kalde CULR og anvende dens informationer, fx ved i samarbejde med SAOU-webservicen at tilbyde brugere med et eller flere favoritbiblioteker den bedste adgang til digitale licensbelagte materialer.

Ingen biblioteker leverer pt. data til CULR. Det er dog både på udviklingsplanen hos Systematic (primo 2017) og Axiell. I forbindelse med projekt Adgangsplatformen er det planen at indføre et globalt bruger-ID, som CULR også udleverer, så forskellige tjenester (fx ereolen, filmstriben) ikke behøver at kende lånerens CPR-nummer. Det bør i den forbindelse genovervejes, om det giver mening, at bibliotek.dk benytter CULR eller om bibliotek.dk blot skal benytte adgangsplatformen.

Projektet bør derfor afvente Adgangsplatformen og først igangsættes i 2017.

Navigation RP 2017

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.