Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Om DBC » Udvikling » RP 2017 » R17.04.02: Anvisninger på, hvordan den danske RDA-profil efterleves inden for den valgte datamodel
Personal tools

R17.04.02: Anvisninger på, hvordan den danske RDA-profil efterleves inden for den valgte datamodel

Udviklingsområdet "RDA-understøttelse"  har fokus på forberedelse af It-infrastrukturen til de nye regler for katalogisering, RDA,  Området indeholder både analyser og tekniske implementeringer.

Den analytiske del ligger i forlængelse af analysearbejdet udført i Bibliografisk Råd og under Releaseplan 2016, og det skal danne grundlag for en konkretisering og disponering af hovedprojektets tekniske implementering. Der er derfor knyttet en vis usikkerhed både til indholdet af den tekniske implementering og til i hvilket omfang, projekterne i den tekniske del kan blive igangsat i 2017.

Slots- og Kulturstyrelsens Bibliografiske Råd (BIR) har i 2016 indstillet, at Danmark igangsætter en overgang til nye internationale katalogiseringsregler, RDA (Ressource Description and Access). Indstillingen er tiltrådt af Biblioteksrådet. Målet er en overgang til RDA i 2018. En fuldstændig implementering forventes dog at tage flere år.


R17.04.02 Anvisninger på, hvordan den danske RDA-profil efterleves inden for den valgte datamodel
VærdiVerifikation af den valgte model for implementering af RDA.
Back-end leverancer Analyse og teknisk test. Delprojektet er en afprøvning af katalogiseringer af forskellige materialer for at verificere soliditeten i den valgte RDA implementeringsmodel. Der er således tale om en afprøvning af resultatet af de to RDA projekter fra Releaseplan 2016.
Navigation RP 2017

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.