Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Om DBC » Udvikling » RP 2017 » R17.05.02: Afløser for FORS-basen
Personal tools

R17.05.02: Afløser for FORS-basen

Området "Nødvendig udvikling"  indeholder projekter, som vurderes nødvendige for at den nuværende infrastruktur - koncentreret omkring brønden - fortsat kan driftes og videreudvikles på en effektiv måde. Herunder hører også DBC’s migrering af produkter over i brøndmiljøet.

Infrastrukturen skal således leve op til de krav til driftsstabilitet og svartider, der stilles og forudsættes fra de produkter/services/projekter, der baseres på infrastrukturen.


R17.05.02 Afløser for FORS-basen
Værdi

FORS-basen (Forbrug Og RettighedStyring) er en central database anvendt til adgangskontrol mod DBC's services.

Databasen og den tilhørende service afspejler en gammel arkitektur, som ikke lever op til de nuværende sikkerhedskrav. Projektet skal gøre brug af erfaringerne fra Åben Platform til implementering af en ny løsning for adgangsstyring.

Der etableres en adgangskontrol, som er uafhængig af IP-adresser, således at de firmaer, som bibliotekerne bruger til at udvikle systemer ovenpå DBC’s services, får nemmere adgang.

Mulighed for at lukke for misbrug af enkelte services for enkelte brugere, uden at det berører andre. Derved undgås, at et biblioteks/firmas forkerte brug af en service hos DBC påvirker andre bibliotekers brug.

Navigation RP 2017

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.