Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Vil du arbejde med metadata og lektørudtalelser?
Personal tools

Vil du arbejde med metadata og lektørudtalelser?

Kunne du tænke dig at blive en del af et stærkt fagligt team i en unik bibliografisk virksomhed, hvor nye udfordringer er en del af dagligdagen? I så fald er det måske dig, vi gerne vil ansætte i en af to ledige bibliotekarstillinger på fuld tid pr. 1. maj 2015. jobopslag. Ansøgningsfrist: 9. marts 2015 kl. 9.00.

DBC søger to bibliotekarer.

To bibliotekarer til DBC. Jobopslag pr. 17.02.15

Kunne du tænke dig at blive en del af et stærkt fagligt team i en unik bibliografisk virksomhed, hvor nye udfordringer er en del af dagligdagen? I så fald er det måske dig, vi gerne vil ansætte i en af to ledige bibliotekarstillinger på fuld tid pr. 1. maj 2015.

 

DBC’s datadivision producerer metadata, primært til bibliotekssektoren. Det sker dels gennem registrering af materialer (bøger, artikler, musik, film, multimedier, lyd mv.) til nationalbibliografi og bibliotekskatalogisering, dels ved indsamling og bearbejdning af

allerede eksisterende metadata til Danbib og bibliotek.dk. Vi er desuden aktive medspillere i den bibliografiske udvikling nationalt og internationalt.

Redaktionen af lektørudtalelser/materialevurderinger er også en del af Datadivisionens opgaver. Ca. 100 eksterne lektører udarbejder årligt 4.200 lektørudtalelser til gavn for bibliotekernes materialevalg og litteraturformidling. Det redaktionelle arbejde udføres på DBC.

Der er ansat ca. 65 medarbejdere, som er organiseret i seks teams.

 

Stilling 1

Opgaver:

Dine opgaver vil i første omgang bestå af registrering af bøger og artikler. På længere sigt kan der også blive tale om andre materialetyper og opgaver. I det daglige arbejde indgår:

 • Katalogisering efter de danske katalogiseringsregler
 • Klassifikation efter DK5
 • Tildeling af emneord efter DBC’s indekseringsvejledninger og udarbejdelse af noter
 • Inddatering i danMARC2-formatet i DBC’s egen katalogiseringsklient DBCKat.

Kvalifikationer:

 • Du er bibliotekar eller cand.scient.bibl.
 • Du har kendskab til og interesse for katalogisering og emneindeksering
 • Du er fleksibel, engageret, effektiv og brugerorienteret
 • Du værdsætter teamwork, men tager også gerne ansvar.

 

Stilling 2

Opgaver:

Du bliver en del af redaktionen af lektørudtalelserne, som er en del af DBCs materialevurderinger. Det redaktionelle arbejde vil udgøre ca. halvdelen af din arbejdstid. I den anden halvdel registrerer du bøger som beskrevet ovenover. I det redaktionelle arbejde indgår følgende:

 • Udvælgelse af bøger til lektørudtalelse
 • Booking af lektør til opgaven
 • Korrekturlæsning
 • Opgavestyring.

Kvalifikationer:

 • Du er bibliotekar eller cand.scient.bibl.
 • Du har kendskab til og interesse for materialevalg samt katalogisering og emneindeksering
 • Du har særdeles gode sproglige kompetencer
 • Du interesserer dig for litteratur og har et godt materialekendskab
 • Du er fleksibel, engageret, effektiv og brugerorienteret
 • Du værdsætter teamwork, men tager også gerne ansvar.

 

For begge stillinger tilbyder vi:

 • Grundig oplæring
 • Engagerede kollegaer i et travlt, fagligt miljø
 • Gode faglige og personlige udviklingsmuligheder.

Ansættelsesforhold

Arbejdstiden er 37 timer ugentligt (inkl. frokost). Vi har gode ansættelses- og arbejdsvilkår med pensionsordning, uddannelsesmuligheder, mulighed for hjemmearbejde, fem ugers ferie, fem feriefridage, kantineordning, motionsrum m.m. Ansættelsen sker i henhold til indgåede overenskomster på DBC.

Har du brug for flere oplysninger kan du kontakte:
Stilling 1: teamleder Simon Nielsen Ørregaard, sno@dbc.dk, tlf. 24 65 68 34

Stilling 2: teamleder Hanne Vibeke Ekström, he@dbc.dk, tlf. 24 65 81 91

eller personalekontoret@dbc.dk

Mærk din ansøgning ”Bibliotekar i DATA” og send den pr. e-mail til Personalekontoret senest den 9. marts kl. 9.00. Gør opmærksom på, hvilken af stillingerne du søger.

Ansættelsessamtaler finder sted den 23.-25. marts 2015.

 

17. februar 2015


Om DBC

DBC spænder over alle facetter af biblioteks- og it-fagligt knowhow og leverer løsninger, der strukturerer og formidler viden, primært rettet mod kultursektoren. DBC udvikler og vedligeholder bl.a. bibliotek.dk, samt grænseflader til den danske nationalbibliografi med ca. 35 mio. poster.

DBC har dybtgående viden om både it-systemer til biblioteker og om biblioteksydelser til borgerne. Denne knowhow bruger vi på at skabe nye veje til viden gennem udvikling af bibliotekernes fælles it-infrastruktur. Vi leverer metadata og formidlingsløsninger til bibliotekerne, så borgerne let finder den information de søger og bliver præsenteret for den på en forståelig og anvendelig måde.

Vi er en fleksibel virksomhed, der i vores virksomhedskultur lægger vægt på trivsel og tolerance, som vi ser som vækstlaget for kreativitet og produktivitet. DBC viser social ansvarlighed over for medarbejderne og det omliggende samfund. Vi arbejder aktivt for at skabe et arbejdsmiljø præget af gensidig forståelse, som vi ser som grundlaget for kreativitet og produktivitet. Vi giver plads til udvikling og uddannelse, og lægger vægt på, at medarbejderne også orienterer sig i faglige netværker uden for virksomheden.

DBC er en virksomhed med 153 medarbejdere fordelt over flere områder. Vores omsætning sidste år udgjorde ca. 155 mio. kr.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.