Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Emojier hjælper børn med læsevanskeligheder med at opdage bøger
Personal tools

Emojier hjælper børn med læsevanskeligheder med at opdage bøger

Samarbejde mellem Nota og DBC DIGITAL om læseinspirationsværktøjet Buggi

Emojier hjælper børn med læsevanskeligheder

 

Nota og DBC DIGITAL samarbejder om Buggi

Nota Bibliotek stiller nu inspirationsværktøjet Buggi til rådighed for sine brugere. Det betyder, at børn med læsevanskeligheder, fx ordblindhed, langt nemmere kan finde frem til bøger, de har lyst til at læse.

I Buggi bruger man ikke tekst til at søge med. I stedet viser emojier vej til bøger med den ønskede stemning og sværhedsgrad, fx spændende og kort.

Ligestiller børn med kammeraterne

”Buggi giver børnene en sjov og let måde at finde frem til litteraturen på. Det er en fordel, at det er så visuelt og intuitivt med de let aflæselige emojier og andre humoristiske figurer, der taler til børnene i øjenhøjde. Ved at tilbyde vores medlemmer adgang til Notas bøger gennem Buggi, kan vi ligestille dem med de af deres kammerater, der har adgang gennem deres skolebibliotek eller folkebibliotek,” siger Lene Harder, bibliotekschef for Nota.

Lyst til at læse

DBC DIGITAL har for nylig udviklet Buggi til skolernes pædagogiske læringscentre, og værktøjet bruges også af en række folkebiblioteker. Nota og DBC DIGITAL har samarbejdet om at tilpasse Buggi til Nota, da Nota bruger et andet bibliotekssystem end skoler og folkebiblioteker.

”Vi har udviklet Buggi, fordi vi ser det som en vigtig opgave at være med til at sørge for, at flere børn får lyst til at læse – og det gælder da ikke mindst børn, der har vanskeligt ved det. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med Nota,” siger projektleder for Buggi, Stine Weymann.

Prøv Buggi på buggi.dk

Alle kan prøve Buggi på buggi.dk, men det fulde udbytte får man først, hvis ens skole eller bibliotek har taget det i brug.

Nota er en institution under Kulturministeriet, der gør litteratur og andre tekster tilgængelige for mennesker med læsehandicap.

Vil du have nyt om Buggi?

Så har DBC DIGITAL et nyhedsbrev til dig, der allerede bruger Buggi i professionel sammenhæng, eller som overvejer at gøre det. Her kan du følge med i nye features og lignende og få tips og tricks. Da Buggi både bruges i skole- og folkebibliotekssammenhæng, har vi valgt at lave to forskellige nyhedsbreve, så vælg det, det passer til dig:

16.06 2021

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.