Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Faglitteratur i Buggi
Personal tools

Faglitteratur i Buggi

DBC nyhed fra Buggi. Udsendt den 15. august 2022

15. august 2022

 

Nu kan du finde faglitteratur i Buggi 

Banner til nyhed om faglitteratur i Buggi. 15. august 2022

 

Find faglitterære bøger vha. Buggi 

Så er der godt nyt for både biblioteker og grundskoler til det nye skoleår. Efter ønske fra brugerne er inspirationsværktøjet Buggi nemlig udvidet med 6.000 faglitterære bøger. Børnene får således fremover foreslået både skønlitteratur og faglitteratur, når de skal finde frem til bøger, de har lyst til at læse.  

 

Mere indhold, men samme produkt 

Det er stadig et vigtigt fokus i Buggi, at det skal være visuelt og intuitivt for børnene at finde frem til litteraturen. Derfor ser Buggi nogenlunde ud som det plejer, men med den forskel, at børnene nu kan vælge, om de vil have foreslået bøger om fakta, fiktion eller begge dele.  

 

Flere emojier til at inspirere børnene 

En anden forskel er, at der er kommet flere emojier i Buggi. I Buggi finder børnene bøger ved at vælge, hvilke emner og stemninger – i form af emojier – de gerne vil læse om.   

Med tilføjelsen af faglitteratur har der været et behov for at udvide emoji-udvalget, så der nu også er emojier for fx bøger om kendte, bøger om historie og bøger om teknik. Samtidig er nogle af emojierne nu foldet ud i underkategorier, så emojien "Dyr" fx kan foldes ud til "Forhistoriske dyr", "Kæledyr", "Vilde dyr" eller "Husdyr".  

 

Illustration til nyhed om faglitteratur i buggi. Sendt den 15. august 2022

Det meste i Buggi er som det plejer, men der er flere emojier, og så kan man nu vælge, om man vil se fakta, fiktion eller begge dele. 

De nye emojier er valgt ved at finde frem til de mest populære og benyttede emneord, på de faglitterære bøger målrettet 8-12-årige. Disse emneord er efterfølgende grupperet og oversat til emojier. Både til de emojier, som allerede fandtes i Buggi og til de nye.  

 

Prøv Buggi på buggi.dk 

Alle kan prøve Buggi på buggi.dk, men det fulde udbytte får man først, hvis ens skole eller bibliotek har taget det i brug. Med et abonnement på Buggi kan børnene se, hvilke bøger der er hjemme på biblioteket og bliver også guidet til, hvor de kan finde dem. 

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.