Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Nyt Bibliotek.dk går i luften
Personal tools

Nyt Bibliotek.dk går i luften

Bibliotek.dk har fået nyt design og er blevet udvidet med en lang række funktioner, som gør sitet mere effektivt og brugervenligt.

Nyt bibliotek.dk

Bibliotek.dk har fået nyt design og er blevet udvidet med en lang række funktioner, som gør sitet mere effektivt og brugervenligt. 

Det betyder, at landets biblioteksbrugere nu får endnu nemmere adgang til de danske bibliotekers samlede udbud af fysisk og digitalt indhold.

Det nye site har desuden fokus på at give brugerne mere inspirerende indhold og synliggøre de mange spændende arrangementer på bibliotekerne rundt omkring i landet.

Blandt de mange nye funktioner på Bibliotek.dk kan nævnes:

 

Værksider

Værksider samler de forskellige udgivelser af et værk på en enkelt side, så brugerne bedre kan danne sig et overblik over værket. På værksiderne kan man for eksempel se detaljer, beskrivelse, emneord, anmeldelser med mere. Derudover kan man bestille værket i forskellige udgaver.   

 

Søgning

Der er mulighed for to forskellige former for søgning: simpel søgning og avanceret søgning.

Simpel søgning gør det muligt for brugerne at søge i et almindelig sprog og er optimeret til at understøtte de mest typiske søgninger, hvor brugerne leder efter en titel, forfatter, emne eller materialetype.

Den avancerede søgning tilbyder blandt andet søgning med booleske operatorer som AND, OR og NOT, flere filtreringsmuligheder samt søgning i CQL-søgesprog. Den avancerede søgning udbygges yderligere i starten af 2024.

 

Sider for serier og universer

Med seriesider er det let at se, hvilke materialer der indgår i en serie samt rækkefølgen for materialerne i en serie. Derudover kan man på universsider hurtigt danne sig et overblik over øvrige materialer i samme univers uanset materialetype.

 

Inspirationsbånd

Inspirationsbånd med for eksempel nye eller populære materialer gør det let for brugerne at gå på opdagelse i bibliotekernes samling.

 

Huskeliste

Med en huskeliste kan brugerne gemme materialer og bestille flere materialer på en gang.

 

Login

Enklere login med bibliotekslogin eller MitID.

 

Udviklet i samarbejde med biblioteker og brugere

En arbejdsgruppe bestående af 13 fagpersoner fra bibliotekerne har fulgt udviklingen siden 2021 og bidraget med værdifuld sparring.

Der er desuden løbende lavet brugertest på sitet for at indsamle viden om brugernes behov og adfærd og på den måde sikre et mere brugervenligt Bibliotek.dk.  

Vi vil fortsat meget gerne høre bibliotekernes og brugernes input til den ny Bibliotek.dk. Brug feedback-knappen på sitet eller kontakt DBC DIGITALs kundeservice.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.