Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Udviklingspartnerskab om spørgetjeneste
Personal tools

Udviklingspartnerskab om spørgetjeneste

Illustration til udviklingssamarbejde om spørgetjeneste mellem DBC og Herning bi

07.12 2023

DBC DIGITAL og Herning Bibliotekerne har indgået et partnerskab om udviklingen af en ny behovstilpasset spørgetjeneste, som er tilgængelig for biblioteksbrugerne, når de besøger Bibliotek.dk.  

Partnerskabets sigte er at inkorporere nye teknologier, herunder AI-baseret chatteknologi, i spørgetjenesten og dermed kickstarte bibliotekernes arbejde med AI. Det kan samtidig give en bredere forståelse for og flere kompetencer i arbejdet med AI-baserede værktøjer blandt bibliotekernes medarbejdere.  

Herning Bibliotekernes mangeårige erfaringer og store faglige viden fra driften af spørgetjenesten Biblioteksvagten bringes på denne måde aktivt i spil i et udviklingsprojekt, som har potentiale til at modernisere og forbedre måden, bibliotekerne giver adgang til verificeret viden.  

I den indledende fase er det Vejle, Randers og Aalborg Bibliotekerne, der med deres store faglige viden på reference-området bemander spørgetjenesten sammen med Herning Bibliotekerne. Målet er at involvere flere biblioteker og aktører i udviklingspartnerskabet.  

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.