Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Nyt bibliotek.dk i beta
Personal tools

Nyt bibliotek.dk i beta

DBC moderniserer bibliotek.dk, og du kan løbende følge med og prøve sitet af.

Nyt bibliotek.dk i beta

 

DBC moderniserer bibliotek.dk, og du kan løbende følge med og prøve sitet af

I begyndelsen af 2022 bliver det nuværende bibliotek.dk erstattet af et nyt – med opdateret teknologi og moderne design.

Hvis du vil have en forsmag på, hvad der venter, kan du allerede få det nu. I hele perioden frem til lanceringen kan du nemlig løbende følge med i udviklingen.

Det foregår på beta.bibliotek.dk, hvor den første af i alt seks leverancer er blevet sat i drift og markerer overgangen fra alfa- til betaversion.

Prøv betaversionen

Prøv betaversionen af bibliotek.dk på beta.bibliotek.dk

Det meste af grundstrukturen på sitet er på plads, og man kan i en meget simpel form søge, få vist værker og bestille bøger til sit folkebibliotek.

I de kommende måneder vil mulighederne for at bruge sitet gradvist blive flere og flere. Vi sætter nyudvikling i drift, efterhånden som den er klar. Når betaversionen er helt færdig, bliver den det nye bibliotek.dk og flytter ind på den ”rigtige” bibliotek.dk-adresse.

Skal kunne håndtere brugere fra Google

Det nye bibliotek.dk skal blandt andet imødekomme, at brugere ofte ikke starter søgningen på bibliotek.dk men lander derinde efter en Google-søgning. Grænsefladen baserer sig fortsat på services i den fælles biblioteksinfrastruktur, men en del af moderniseringen stiller også krav til nye services og infrastruktur, som løbende bliver videreudviklet og stillet til rådighed for bibliotekerne.

Feedback medtages i udviklingen

Så længe man kun kan forholdsvis få ting i betaversionen, promoverer vi den ikke for slutbrugere, men alle, der selv finder derind, er meget velkomne til at bruge feedback-knapperne, så vi kan tage inputtet derfra med i det videre arbejde.

Projektet nyder desuden godt af input fra den arbejdsgruppe med fagpersoner fra forskellige bibliotekstyper og KOMBIT, som siden efteråret 2020 har bidraget med sparring om ideer, løsninger og konkrete testforløb.

Den første beta-leverance for det ny bibliotek.dk er for nylig godkendt af KOMBIT.

Følg med i udviklingen af den fælles biblioteksinfrastruktur

Husk, at du kan følge med i udviklingen af den fælles biblioteksinfrastruktur på DBC’s hjemmeside


30.06 2021

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.