Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » DBC DIGITAL indgår samarbejde om SkoleGPT
Personal tools

DBC DIGITAL indgår samarbejde om SkoleGPT

publiceret den 22. maj 2024

DBC DIGITAL har indgået et samarbejde om SkoleGPT med Future Classroom Lab og Center for Undervisning ved Københavns Professionshøjskole. 

 

SkoleGPT er et forsøg på at skabe et gratis og sikkert alternativ til AI-produkter, som for eksempel ChatGPT.

SkoleGPT kan bruges af skolens lærere i undervisningen. 

Som en del af samarbejdet står DBC DIGITAL for driften af SkoleGPT i vores danske datacentre. Det betyder, at SkoleGPT udelukkende drives i Danmark, så brugernes data ikke forlader landet.  

"SkoleGPT er et vigtigt projekt i forhold til at sikre, at eleverne i grundskolen kan lære om og afprøve AI i trygge rammer. Vi er derfor utrolig glade for at stille vores platform og datacentre til rådighed og være med til at gøre rammerne og brugernes data endnu mere sikre" fortæller udviklingschef i DBC DIGITAL, Christian Boesgaard. 

Kræver høj sikkerhed og særlig hardware 

Det er omfattende at udvikle SkoleGPT og kræver både høj sikkerhed og særlig hardware. 

En af udfordringerne er at drive de store sprogmodeller, som udgør kernen i den AI, SkoleGPT bygger på. Til det er der brug for såkaldte GPU’er, som står for Graphics Processing Unit.   

GPU'er er specialiserede processorer, der oprindeligt blev designet til at håndtere grafik i for eksempel computerspil.  I forbindelse med sprogmodeller og AI gør GPU’er det muligt at træne større og mere komplekse sprogmodeller både hurtigere og mere effektivt.  

DBC DIGITAL's datacentre er baseret på Kubernetes og har computere med GPU'er. Kubernetes er et open source-system til automatisering af udrulning, skalering og styring af containeriserede applikationer. Denne platform gør det muligt for os effektivt at drive produkter, der bruger store sprogmodeller, som SkoleGPT.  

Udover driften ser vi frem til også at samarbejde om den videre udvikling af SkoleGPT.  


Prøv
SkoleGPT


Store sprogmodeller åbner nye døre
 

Du kan desuden læse mere om vores generelle arbejde med store sprogmodeller i Årsberetning 2023. 

Artikel i DBCs årsberetning 2023

 

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.