Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » To metadataspecialister til DBC
Personal tools

To metadataspecialister til DBC

Jobopslag: Vi søger to nye kolleger til det team, der har ansvar for indhold og dataflow i bibliotekernes nationale databrønd. Brønden bruges af det Fælles Bibliotekssystem (FBS) og danner grundlag for bibliotek.dk og snart også Danbib. Ansøgningsfrist: 8. juni 2017

Vi søger to nye kolleger til det team, der har ansvar for indhold og dataflow i bibliotekernes nationale databrønd.

Brønden bruges af det Fælles Bibliotekssystem (FBS) og danner grundlag for bibliotek.dk og snart også Danbib.

Jobopslag 23.05 2017. Ansøgningsfrist 8. juni 2017

Arbejdsopgaver

Team DAM modtager bibliografiske data fra DBC’s produktionssystem og bibliotekerne samt metadata fra e-ressourcer, der benyttes af bibliotekerne og deres brugere, og sørger for, at data kan vises i bibliotekernes grænseflader.

Arbejdet omfatter modtagelse, mapning og konvertering af data samt opbygning af søgeindekser og relationer mellem data. Til dette arbejde bruger vi JavaScript.

Opgaverne i teamet veksler mellem drift og vedligehold af databrøndens indhold, support til biblioteker om samme og deltagelse i udviklingsarbejde.

Du bliver en del af DBC’s metadataafdeling. Dine nærmeste kolleger er bibliotekarer, cand.scient.bibl.’er og en enkelt datalingvist, men du vil få tæt samarbejde med katalogisatorer, it-medarbejdere m.fl. Udviklingsarbejdet i it-afdelingen foregår i scrumteams.

Kvalifikationer

Vi ser gerne, at du:

  • har erfaring med metadata og analyse af datastrukturer
  • har erfaring i at arbejde med JavaScript eller andre scriptsprog
  • kender til UNIX/LINUX og XML
  • kan lide at arbejde i et team
  • favner både driftsarbejde og deltagelse i udviklingsprojekter
  • er initiativrig og løsningsorienteret
  • er åben over for at lære nyt og indgå i nye sammenhænge.

Det er et plus, hvis du har kendskab til MARC-formatet, biblioteksdomænet og bibliotekernes nationale databrønd.

Metadataafdelingen leverer input til DBC’s udviklere om, hvordan metadata kan behandles på nye måder, så viden om linked data og data science vil ligeledes være en fordel.

Ansættelsesforhold

Arbejdstiden er 37 timer ugentligt (inkl. frokost). Vi har gode ansættelses- og arbejdsvilkår med pensionsordning, uddannelsesmuligheder, fem ugers ferie + fem feriefridage, kantineordning, motionsrum m.m. Ansættelsen sker i henhold til indgåede overenskomster på DBC.

Flere oplysninger

Kontakt teamleder Stig Merrild Madsen på tlf. 24 65 66 74, mail smm@dbc.dk eller personalekontoret@dbc.dk.

Søg stillingen

Send din ansøgning på e-mail til personalekontoret@dbc.dk senest torsdag den 8. juni 2017. Vi planlægger at holde ansættelsessamtaler i den efterfølgende uge.

 

Om DBC

DBC har 140 medarbejdere og en omsætning på ca. 145 mio.kr. Vi har stærke it- og biblioteksfaglige kompetencer, som vi bruger til at drive og udvikle bibliografisk og systemmæssig infrastruktur til bibliotekerne i Danmark. Vi arbejder konstant på at give bibliotekerne mest muligt for pengene og eksperimenterer blandt andet med data science og computerassisteret indeksering.

Vores virksomhedskultur lægger vægt på trivsel og tolerance. DBC viser social ansvarlighed over for medarbejderne og det omliggende samfund. Vi arbejder aktivt for at skabe et arbejdsmiljø præget af gensidig forståelse, som vi ser som grundlaget for kreativitet og produktivitet. Vi giver plads til udvikling og uddannelse og lægger vægt på, at medarbejderne orienterer sig i faglige netværk uden for virksomheden.

Læs mere på hjemmesiden om DBC og DBC's dokumentationssite: opensource.dbc.dk

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.