Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Nyt nummer af #dbc
Personal tools

Nyt nummer af #dbc

Læs blandt andet: Læsekompasset opfinder nyt sprog om skønlitteratur; Børn hjælper Biblo; Persondataforordningen: Følsomme data i sikre hænder. DBC's magasin for biblioteksfolk #dbc 2018 nr. 1, april.

Så er DBC's magasin #dbc endnu engang på vej til ansatte på folkebibliotekerne og en lang række andre trofaste læsere.

Har du ikke fået det endnu, eller vil du bare hellere læse det elektronisk, er her pdf-udgaven.

Klik for at læse #dbc 2018 nr. 1

 

Læs blandt andet:

Læsekompasset opfinder nyt sprog om skønlitteratur

Innovationsprojektet Læsekompasset har laven en prototype på et website, der inspirerer til at læse skønlitteratur. Bibliotekernes metadata kombineres her med tags, der beskriver læseoplevelsen.

Børn hjælper Biblo

Ballerup Biblioteks samarbejde med virksomheder om innovationsforløb for skoleelever gav børnesitet Biblo mulighed for at møde målgruppen og høre deres gode ideer.

Følsomme data i sikre hænder

Når EU's persondataforordning, også kaldet GDPR, træder i kraft 25. maj, vil der være skærpede krav til håndteringen af persondata. Mød DBC's informationssikkerhedsekspert, der skal sikre, at DBC lever op til de nye krav.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.