Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Nyt netpunkt på netpunkt.dk
Personal tools

Nyt netpunkt på netpunkt.dk

Den nye version af de biblioteksprofessionelles grænseflade netpunkt flyttet ind på adressen netpunkt.dk, og et nyt bestillingssystem er sat i drift.

Del på Facebook Del på LinkedIn Del på Twitter

Nyt netpunkt findes nu på netpunkt.dk

Den nye version af de biblioteksprofessionelles grænseflade netpunkt er flyttet ind på adressen netpunkt.dk, og et nyt bestillingssystem er sat i drift.

Du logger ind på det nye netpunkt med samme login og password, som i det gamle.

Det er slut med at bestille fra det gamle netpunkt.

De to netpunkt-versioner af netpunkt kører parallelt et stykke ind i 2019. Enkelte funktioner og baser findes endnu kun på det gamle netpunkt, som nu har hjemme på old.netpunkt.dk. Følg med på profblog.bibliotek.dk og på forsiden af netpunkt.dk.

Nye måder at søge på

Det nye netpunkt har et andet søgesprog end det gamle. Når du søger med kommandosøgning, skal du derfor bruge CQL, som kendes fra Fælles Bibliotekssystem/Cicero, bibliotek.dk, DDB CMS, eReolen m.fl. På forsiden af netpunkt.dk ligger en oversigt over de væsentligste ting, du skal huske, når du søger med CQL. DBC afholder også kurser i CQL-søgning og netpunkt.

Ud over kommandosøgning byder det nye netpunkt på nye muligheder for at søge: Der er specialsøgesider for bøger, artikler, film, e-materialer, spil, musik og noder, og du kan nu også filtrere søgeresultaterne ved hjælp af ’facetter’.

Del af teknologisk forvandling

Det nye netpunkt er en del af en omfattende teknologisk og arkitekturmæssig omlægning af det kompleks af data og funktionalitet, vi kender som Danbib.

Et af de absolut største delprojekter er en helt ny version af bestillings- og fjernlånssystemet, så det også i fremtiden kan håndtere lånesamarbejdet mellem folkebiblioteker og fag-, forsknings- og uddannelsesbiblioteker.

Læs mere om omlægningen af Danbib-komplekset i septembernummeret af #dbc

 

11.12 2018

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.