Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » HBO-serie booster interessen for faktaviden om Tjernobyl
Personal tools

HBO-serie booster interessen for faktaviden om Tjernobyl

DBC nyhed: 13. juni 2019

Del på Facebook Del på LinkedIn Del på Twitter

I disse dage er Faktalink-artiklen om Tjernobyl
den mest læste.

25 år efter atomkatastrofen i Tjernobyl besøgte Politiken den døde zone omkring atomkraftværket. Byen Pripyat levede i 16 år, så forlod alle byen. Foto: Martin Lehmann / Ritzau Scanpix

13.06 2019

Heldigvis er behovet for faktuel viden endnu ikke udtømt. Det gælder i al fald for en del af de mange, der de sidste dage - formentlig inspireret af HBO's nye miniserie om Tjernobylkatastrofen og omtalen af, at en (ganske anden) russisk version af hændelsesforløbet er på vej - har besøgt Faktalinks artikel om ulykken. 

For selvom skurke og helte, manipulerende myndigheder og konspirationsteorier er med til at spice en tv-serie op, er faktuel viden ikke af vejen, når det gælder om at perspektivere begivenhederne - og serie-verdenens historiefortælling. 

De sidste par dage er Faktalink blevet besøgt af 17.000-18.000 brugere i døgnet, og artiklen om Tjernobyl ligger i top som den mest læste. 

Læs Faktalink-artiklen: Tjernobyl-ulykken - historisk baggrund.  En opdatering af artiklen er på vej.

Se evt. også omtale af HBO-serien og den kommende russiske version i Politiken fra den 8. juni 2019

Foto-credit: Foto: 25 år efter atomkatastrofen i Tjernobyl besøgte Politiken den døde zone omkring atomkraftværket. Byen Pripjat levede i 16 år, så forlod alle den. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

 

Om Faktalink

Faktalink er en samling artikler om samfundsrelevante og historiske emner, som har bred interesse. Her finder man artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, it og meget mere. Samlingen omfatter juni 2019 ca. 800 artikler, samt flere tusinde links og henvisninger.

Faktalink havde i maj måned 2019 i følge KPI Index over 400.000 besøg

Faktalink udgives af Dansk BiblioteksCenter i samarbejde med Bureauet. 

Artiklerne er udarbejdet af professionelle skribenter, journalister, historikere m.v., med fagkundskab inden for emneområderne. 

Der er adgang til Faktalink-artiklerne med bibliotekslogin eller med UniLogin.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.