Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Forbedringer på Filmstriben i 2020
Personal tools

Forbedringer på Filmstriben i 2020

Nemmere søgning, bedre anbefalinger og mere synlig formidling af film for børn og unge. Det er nogle af de forbedringer, der er sket på Filmstriben i løbet af 2020.

Nyudvikling på Filmstribens apps og grænseflade

Der er sket meget nyt på Filmstriben i løbet af 2020, og her taler vi ikke blot om alle de nye film, der er kommet til. Der er nemlig også sket en hel del udvikling, der gør oplevelsen af apps og hjemmeside bedre.

De væsentligste forbedringer er:

  • Nemmere søgning
  • Bedre overblik over profil og egne data
  • Mere synlig formidling af film for børn og unge
  • Mere relevante anbefalinger
  • Forbedret performance
  • Bedre design

Nemmere søgning

Det er blevet enklere at søge indhold frem på Filmstriben. Allerede fra første tastetryk i søgefeltet kommer relevante forslag frem, og når man er kommet til søgeresultatet, er det let at filtrere og sortere på fx sprog, genre eller medvirkende.

Allerede ved første tastetryk i søgefeltet kommer relevante filmforslag frem.

Illustration ovenfor: Allerede ved første tastetryk i søgefeltet kommer relevante filmforslag frem.

Man kan filtrere søgeresultatet. Her er brugeren i færd med at filtrere ud fra genre.

Illustration ovenfor: Man kan filtrere søgeresultatet. Her er brugeren i færd med at filtrere ud fra genre.

Bedre overblik over profil og egne data

Brugerens profilside er forbedret, så man nu nemt kan se, hvor mange lån man har tilbage i indeværende periode, og hvilket bibliotek, man låner film igennem.

Derudover er det blevet muligt at eksportere sine forskellige filmlister samt helt at slette sin profil. På den måde får brugeren bedre kontrol over sine egne data.

Eksempel på profilside

Illustration ovenfor: eksempel på profilside, hvor man bl.a. kan se, at brugeren låner film gennem Københavns Kommune og har to lån tilbage i perioden.

Mere synlig formidling af film for børn og unge

Der er stor efterspørgsel på kvalitetsfilmoplevelser til børn og unge. På Filmstriben er indholdet til disse målgrupper blevet trukket frem og synliggjort i topmenuen, og der bliver løbende arbejdet med at lave nye inspirerende formidlingstiltag over for børn og unge.

Formidling for børn og unge-1

Illustration ovenfor: Et nyt menupunkt præsenterer Filmstribens store udvalg af film for børn og unge.

Formidling for børn og unge-større børn

Illustration ovenfor: eksempel på film for større børn.

Mere relevante anbefalinger

Filmstribens anbefalinger er blevet mere relevante. Det skyldes, at den bagvedliggende maskine ("recommender"), som bl.a. bygger på kunstig intelligens, er blevet udskiftet med en nyere og smartere af slagsen.

Anbefalinger optræder både under de enkelte titler og på forsiden:

  • I båndene "Inspiration" og "Se også" inspireres brugeren til titler, der på forskellige måder minder om den film, brugeren aktuelt er inde på
  • På forsiden giver båndet "Anbefalede film til dig" anbefalinger på baggrund af de film, brugeren har markeret med hjerte-ikonet.

Eksempel på anbefalinger i båndet Se også

Illustration ovenfor: Eksempel på anbefalinger i båndet "Se også".

Mere relevante anbefalinger-forsiden

Illustration ovenfor: Eksempel på "Anbefalede film til dig" på forsiden.

Forbedret performance

Efterspørgslen på bibliotekernes onlinetilbud er steget kraftigt i 2020. På Filmstriben er der derfor løbende arbejdet på at skalere og optimere performance, så alle brugere får en god streamingoplevelse.

Bedre design

I løbet af året er der lavet forskellige designmæssige forbedringer på Filmstriben. Både visuelt, hvor stillbillederne fra filmene er i højere kvalitet end tidligere, og funktionelt for at Filmstriben så vidt muligt lever op til de nu gældende retningslinjer for tilgængeligt webdesign (WCAG 2.1).

 

14.01.2021

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.