Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Bibliografisk registrering - kort fortalt
Personal tools

Bibliografisk registrering - kort fortalt

Vi har lavet to minutters tegnet film om, hvordan DBC registrerer bøger og andre materialer, så de kan søges frem af bibliotekernes brugere og ansatte. DBC-nyhed 29. januar 2016.

To minutters tegnet film

Vi har lavet to minutters tegnet film om, hvordan DBC registrerer bøger og andre materialer, så de kan søges frem af bibliotekernes brugere og ansatte.

Alene på bogområdet har DBC 16.000-17.000 trykte eksemplarer mellem hænderne hvert år for at vurdere, om de skal registreres, og hvordan. Vi registrerer straks det mest basale, så bøgerne kan findes i Danbib og bibliotek.dk allerede morgenen efter, vi har modtaget dem. Og så udbygger vi registreringen efterfølgende.

Se filmen

Husk at tænde for lyden. (Klik på 'vimeo', hvis du vil have mulighed for fuldskærmsvisning).

Du kan dele filmen via papirflyver-ikonet eller indlejre den på en hjemmeside med denne kode:

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/152258252" width="500" height="281" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Hvis du vil vide mere ...

Hvis du vil have den lidt længere version om den proces, der går forud for, at bibliotekernes brugere og ansatte kan søge efter bog, så se også artiklen ’Sådan bliver en bog til at finde' (pdf).

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.