Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » 96.000 gamle lektørudtalelser digitaliseret
Personal tools

96.000 gamle lektørudtalelser digitaliseret

Ældre lektørudtalelser, som hidtil kun har eksisteret i trykt form, er blevet tilgængelige for bibliotekerne og deres brugere.

96.000 gamle lektørudtalelser digitaliseret

Ældre lektørudtalelser, som hidtil kun har eksisteret i trykt form, er blevet tilgængelige for bibliotekerne og deres brugere.

DBC har digitaliseret 96.000 lektørudtalelser fra perioden 1963-1995, så man kan finde og læse dem, både som selvstændige poster, og når man søger sig frem til de bøger, de handler om.

Digitaliseringen giver bedre mulighed for at formidle de e-bøger, som forlagene i disse år i stort omfang udsender på baggrund af ældre, fysiske bøger. Når DBC registrerer disse e-bøger, linker vi nemlig til lektørudtalelsen fra det fysiske forlæg, når der findes sådan en. Det har vi nu også mulighed for at gøre, når forlægget er fra før 1996.

Projektet er gennemført med midler fra Slots- og Kulturstyrelsens retrokonverteringspulje og har omfattet, at teksterne er blevet OCR-scannet, formateret til danMARC2-format, lagt i den nationale databrønd og koblet med de bibliografiske poster.

27.06 2019

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.