Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Workshop om formatering og søgning på musik
Personal tools

Workshop om formatering og søgning på musik

Invitation til workshop for musikbibliotekarer og bibliotekarer med interesse for søgning og formatering af musik. Workshoppen afholdes den 25. april 2013 på DBC. Frist for tilmelding er den 23. april 2013 til nje@dbc.dk. (DBC nyhed 15.04 2013).

Baggrund

I forbindelse med migreringen af bibliotek.dk til brøndteknologi version 3 har vi nedsat en strukturarbejdsgruppe, som bl.a. har set på musikområdet.

Brøndteknologien i version 3 indeholder flere muligheder for søgning og visning end de tidligere versioner. Samtidig har TING, senest på ding.team møde den 27-2-2013, diskuteret mulighederne for bedre søgning og visning af musik.

Derfor inviterer vi nu Interesserede fra bibliotekerne til en workshop på DBC den 25. april 2013. Fokus for workshoppen er slutbrugeres behov. Der vil ikke være fokus på teknik.

På workshoppen præsenterer vi de tanker, vi har gjort os i forbindelse med søgning og visning af musikposter i bibliotek.dk og lægger op til dialog om de tanker bibliotekerne har gjort sig på baggrund af de erfaringer, der er høstet med brugergrænseflader baseret på brønden version 2.

Vi vil publicere nogle uddrag af arbejdsgruppens rapport samt nogle eksempler på hvordan visningen kunne se ud i bibliotek.dk.

Program for workshoppen den 25. april 2013

10:00 – 10:15
Ankomst og morgenbrød

10:15 – 10:45
Orientering om de tanker DBC har gjort sig om strukturrelationer for musik på kortere og længere sigt.
Oplæg ved:
Simon Ørregaard, teamleder for katalogisering af musik og artikler
Hanne Hørl Hansen, bibliografisk konsulent
Niels Jensen, product owner på OpenFormat

10:45 – 11:45
Diskussion og opstilling af use cases for musik

11:45 – 12:30
Frokost

12:30 – 13:30
Opsamling i plenum af diskussion og use cases

 

Ønsker du at deltage i workshoppen er du velkommen til at tilmelde dig via mail hos nje@dbc.dk senest 23. april 2013.

Workshoppen afholdes på DBC, Tempovej 7-11. 2750 Ballerup. Find vej

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.