Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Vinderen i app-konkurrencen er fundet
Personal tools

Vinderen i app-konkurrencen er fundet

15.01 2016: Tillykke til Rasmus Erik Voel Jielsen, som løb med førstepræmien i DBC’s konkurrence om den bedste nye app til kultur!

 

400x300

 

Tillykke til Rasmus Erik Voel Jensen, som løb med førstepræmien i DBC’s konkurrence om den bedste nye app til kultur!

De tre vindere blev kåret til Data Science Day den 14. januar på DBC. Rasmus, som er selvstændig udvikler, vandt førstepræmiens 80.000 kr. for sit bidrag BibApp, som visualiserer lignende biblioteksmaterialer i en søgning. I juryens begrundelse stod, at:

”BibApp skaber ny værdi ved at foreslå en inspirerende, intuitiv og visuelt orienteret ny tilgang til bibliotekernes udlånsmaterialer.”

Prototypen ligger offentligt tilgængeligt på Rasmus’ hjemmeside: Prøv den her.

Finn Årup Nielsen, seniorforsker på DTU, vandt andenpræmien for sit konkurrencebidrag Littar, en ’litteratur-radar’, som kombinerer stedspecifikke litterære passager med geolokation. Littar kan afprøves her: http://fnielsen.github.io/littar/

Tredjeprisen gik til de tre DTU-studerende Ioanna Psylla, Konstantinos Michail and Pietro Davide Doldo. Deres bidrag, DBCApp, er en anbefaler, som kombinerer offentlige udlånsdata fra DBC med demografiske data fra sociale medier.

På Data Science Day fik specialeprisvinderen Oline Møller Thomsen desuden overrakt sin pris for specialet ’Fra adgang til tilgængelighed’.

Også på programmet var inspirerende og lærerige oplæg ved professor i Machine Learning på Københavns Universitet, Christian Igel, og Bjarne Kjær Ersbøll, professor i anvendt statistik og dataanalyse på DTU.

Se oplæggene fra den 14. januar 2016:

Data Science af DBC in 29 slides - Christian Boesgaard, DBC

Machine Learning for Science and society - Christian Igel, diku

DBC & Data Science - Where to go and why? Bo Weymann, DBC

Big data - a view Bjarne Kjær Ersbøll, dtu

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.