Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Vemodigt farvel til direktør gennem 25 år
Personal tools

Vemodigt farvel til direktør gennem 25 år

Mogens Brabrand Jensen_afskedsreception den 14. oktober 2016

Meget kendetegnende valgte DBC’s adm. direktør Mogens Brabrand Jensen den 14. oktober til sin afskedsreception: Datoen for virksomhedens – og eget – 25 års jubilæum.

Talerne og den hjertelige stemning ved afskedsreceptionen i DBC den 14. oktober 2016 vidnede om, at det er en højt afholdt direktør, der nu går på pension.

Fra konkursbo til moderne virksomhed

Formand for DBC’s bestyrelse, Peter Jacobsen, fokuserede i sin tale på Mogens Brabrand Jensens vellykkede indsats med at opbygge en solid og velfungerende virksomhed, og konkluderede:

”For 25 år siden overtog du et konkursbo. I dag er DBC en moderne virksomhed. Med dygtige og højt specialiserede medarbejdere. Med en solid økonomi. Og ikke mindst: DBC er grundlaget for driften af hele det danske biblioteksvæsen.”

Takkede for forbilledligt samarbejde

Der var mange, der ville takke Mogens Brabrand Jensen for et godt samarbejde gennem årene.

Heddi Mortensen, direktør for Marked og produkter i DBC og konstitueret adm. direktør per 1. november, holdt en bevægende tale om Mogens Brabrand Jensen som en stærk personlighed med hjertet på det rette sted, og takkede for et unikt samarbejde.

Hun afsluttede med et portrætfoto af Mogens Brabrand Jensen bag sit skrivebord, omgivet af bøgerne, fyldepennen, kunsten, rejsekufferten, og alle de andre af sine virkemidler.

Mogens Brabrand Jensen ved sit skrivebord

”I ét foto: planlæggeren, æstetikeren, det skrivende menneske, kosmopolitten og familiemennesket,” sagde Heddi Mortensen.

Afdelingschef i Kommunernes Landsforening, Ralf Klitgaard, roste Mogens Brabrand Jensen for den retning, han har givet virksomheden til glæde for hele biblioteksvæsenet, mens han har stået ved roret, med åbne standarder, genbrug og deling af fælles ressourcer.

”DBC er rygraden i det samarbejdende biblioteksvæsen, ikke mindst takket været Mogens Brabrand Jensen.”

Også senior rådgiver og tidl. direktør for Biblioteksstyrelsen, Jens Thorhauge, havde roser til den måde, Mogens Brabrand Jensen har formet virksomheden på.

”Jeg har i de seneste 25 år præsenteret dansk biblioteksvirksomhed i mange lande i alle verdensdele og det er klart, at overalt ser man den danske model som et forbillede. En af forudsætningerne herfor er DBC, der gennem 25 år har leveret fremragende bibliografiske løsninger. Brugervenlige og kosteffektive,” sagde Jens Thorhauge i sin tale.

Og Erland Kolding Nielsen, tidl. direktør for Det kongelige bibliotek, berettede fra 25 år i medgang og modgang fra hver sin markante post i det danske biblioteksvæsen.

På skuldrene af alle jer

Mogens Brabrand Jensen replicerede i sin afskedstale med at sende de pæne ord videre:

”Det kan godt være, jeg rager en smule op i landskabet. Men det er bare fordi, jeg står på skuldrene af jer. Især af min ledelsesgruppe, som igen står på skuldrene af jer, dygtige medarbejdere,” sagde Mogens Brabrand Jensen, og afsluttede:

”I dag er selvfølgelig en vemodig dag, men først og fremmest en festdag, og jeg glæder mig til at tilbringe mere tid sammen med de alle gode mennesker, der omgiver mig: Min kone, Elsebeth, børnene og børnebørnene, og til at have mere tid til at dyrke mine nørdede hobbies og til at rejse.”

Mogens Brabrand Jensens afskedstale ved receptionen på DBC den 14. oktober 2016

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.