Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Fire nye kilder i brønden
Personal tools

Fire nye kilder i brønden

Netlydbøger og ebøger fra RBdigital, populærvidenskabelige artikler fra videnskab.dk og online køreuddannelsesmaterialer fra TUR forlag er nu søgbare i databrønden.

DBC har i den seneste tid lagt fire nye kilder i databrønden. Husk at slå dem til i VIP-basen.

Nyeste kilder i databrønden

RBdigital Audiobooks (licenskilde)
Netlydbøger. De lidt flere end 3.500 poster indeholder beskrivende note og emneord på engelsk. Desuden har vi i samarbejde med centralbibliotekernes ambassadør for RBdigital Audiobooks tilføjet enkelte danske emneord.

RBdigital Ebooks (licenskilde)
Ebøger. De 85 poster indeholder beskrivende note og emneord på engelsk. Også her har vi tilføjet enkelte danske emneord.

TUR iBog (licenskilde)
Denne lille kilde indeholder fem poster: Personbefordring med bus, Gaffeltruck, Teori til personbil, Godstransport til lastbil og Køretøjets opbygning.

Videnskab.dk (gratis kilde)
DBC registrerer artikler fra Videnskab.dk til nationalbibliografien, hvis de er 6.000 tegn eller længere. Vi har samlet artiklerne i en ny kilde, som kan tilvælges særskilt.

 

Bedre formidling af PressReader

I samarbejde med ambassadøren for PressReader har vi tilføjet en dansk standardtekst på alle PressReaders poster i databrønden: ”Aviser og magasiner kan med PressReader læses online. Der er adgang i 24 timer via linket. De kan læses fra udgivelsesdagen, og der er op til 90 dages arkiv.” Desuden har alle poster de danske emneord ’PressReader’, ’Digitale magasiner’ og ’Digitale tidsskrifter’.

Vi arbejder i øvrigt intenst på at få opdaterede data fra PressReader, da der i øjeblikket kan forekomme forældede poster.

Klassiske musikoptagelser efter sommerferien

Mange biblioteker har tegnet licens på Medici.tv, som indeholder operaer, koncert- og balletopførelser. Vi har fået adgang til data og forventer, at kilden er i databrønden efter sommerferien.

Arbejdet med kilder er et samarbejde mellem DDB og DBC.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.