Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » To nye digitale udgaver af DK5
Personal tools

To nye digitale udgaver af DK5

I forbindelse med udviklingen af nyt Netpunkt har vi benyttet lejligheden til at omlægge og videreudvikle den eksisterende DK5, så den nu findes i to versioner: en udgave til formidlingsbrug og en til professionel brug.

I forbindelse med udviklingen af nyt Netpunkt har vi benyttet lejligheden til at omlægge og videreudvikle den eksisterende DK5, så den nu findes i to versioner: En udgave til formidlingsbrug og en udgave til professionel brug.

DK5 i to versioner: En udgave til formidlingsbrug og en udgave til professionel brug.

DK5 til formidling

Den brugerrettede version af DK5 gør det nemt for bibliotekets brugere at få overblik over, hvor faglitteraturens hoved- og undergrupper står på biblioteket. Grænsefladen giver en nem og overskuelig indgang til decimalklassesystemets ti hovedgrupper samt alle emner og undergrupperinger under hvert emne.

DK5 til formidling kan både bruges som vejviser og som emneinspiration – enten ved at udfolde hierarkiet eller via søgefunktionen.

Fra Naturvidenskab. Matematik. Antropologi og etnografi til Duer. Og omvendt

Som eksemplet nedenfor viser, er der via søgefunktionen i forhold til decimalklassehierarkiet ingen krav om, hvor brugeren begynder sin søgning.

I stedet for at spørge bibliotekaren, hvor man fx finder bøger om duer, kan brugeren nu nemt finde den ønskede information ved et enkelt opslag. En søgning på ”Duer” viser nemlig med det samme, at bøger om ”Duefugle og Duer” er opstillet under 58.885.

Søgning i DK5 formidling

DK5 Pro

DK5 til professionelle er en digital udgave af DK5 Alfabetisk register, Systematisk register og Systematik.

Fordelen ved DK5 Pro er, at man nu - i et og samme skærmbillede - kan se øverste, nederste og sideordnede lag og har mulighed for at klikke alle de noter frem, der er brug for til kvalificering af klassemærketildelingen.

 

Adgang

Brugen af de DK5 til formidling og DK5 Pro forudsætter, at biblioteket har abonnement på

DK5. Se mere om abonnement på DK5

Har du spørgsmål til abonnementet på DK5, så kontakt DBC's kundeservice.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.