Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Tidstro opdatering af bibliotek.dk i WorldCat
Personal tools

Tidstro opdatering af bibliotek.dk i WorldCat

Den tidstro opdatering af poster fra bibliotek.dk til WorldCat, der er resultatet af et samarbejdsprojekt mellem OCLC og DBC, er nu på skinner. DBC nyhed 9. februar 2015

Forbedret format konvertering

Inden posten sendes afsted, sørger et script for, at den konverteres fra danMARC2 til MARC21. ”Dette script havde vi i forvejen, men vi har forbedret og videreudviklet det i forbindelse med projektet,” siger projektleder hos DBC Karin Knudsen og fortsætter:

”Nu kører opdateringen, som den skal, men vi har dog en del oprydning foran os, for man kan naturligvis ikke sende ca. 30 millioner poster og lokaliseringer afsted, uden at noget af det viser sig at være fejlbehæftet. Det kommer vi til at se på i den nærmeste tid.”


Global synlighed og adgang til danske materialer

Det Kongelige Bibliotek, Statsbiblioteket, Syddansk Universitetsbibliotek, CBS Bibliotek, Roskilde Universitets Bibliotek, AU Library samt AU Library - Campus Emdrup (DPB) og Aarhus University Library Fuglsangs Allé bidrager til samarbejdet med holding-oplysninger.

I det internationale lånesamarbejde og i et brugerperspektiv betyder de danske bibliotek.dk-poster i WorldCat, at de danske bibliotekers materialer er opdaterede og til rådighed i det internationale lånesamarbejde og via almindeligt fjernlån gennem eget bibliotek.

Sidst, men nok så væsentligt, betyder samarbejdet med OCLC, at de danske bibliotekers materialer er en del af det datasæt, som OCLC via WorldCat publicerer som linked data.

9. februar 2015

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.