Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Tal og facts om bibliotek.dk i 2013
Personal tools

Tal og facts om bibliotek.dk i 2013

DBC nyhed 15. januar 2014

Tal og facts om bibliotek.dk i 2013

Som mange vil vide, skiftede bibliotek.dk hovedversion i november sidste år. Fra november 2012 frem til skiftet i november 2013 kunne brugerne både bruge beta-versionen af det nye bibliotek.dk.

Da både 2012 og 2013 dermed er år, hvor brugerne har fordelt sig på flere grænseflader, har vi for 2013 valgt ikke at lave den sædvanlige generelle undersøgelse men nøjes med at publicere udvalgte tal fra Webtrends, der måler data som brugernes udstyr, besøgsfrekvens, besøgstal mv.

 

Helt kort opsummeret fortæller statistikken om brugen af bibliotek.dk:

  • En million faste brugere
  • Mandage mellem klokken 11 og 12 hitter
  • Specialsøgesiderne er populære
  • Halvanden million bestillinger
  • Lidt over en million af disse som automatiserede bestillingerne

En million faste brugere
Bibliotek.dk har i 2013 haft 1,518 mio. besøgende. Med forbehold for hvordan et webanalyseredskab identificerer en bruger som samme eller som ny bruger (én bruger kan bruge flere forskellige computere, andre brugere kan dele én computer) kan man i runde tal konkludere, at der er omkring 1 million faste brugere på bibliotek.dk.

Mandage mellem klokken 11 og 12 hitter
Besøgsmønsteret er som i tidligere år hverdage med mandag som den travleste dag og faldende hen over ugen. Tidsrummet klokken 10-15 er den travleste periode, med tidsrummet mellem klokken 11 og 12 som peak for hele 2013, og tidsrummet mellem klokken 19 og 22 som travlest om aftenen.

Specialsøgesiderne er populære
Almindelig søgning, visning og bestilling er de hyppigst brugte søgesider. Men det er interessant, hvordan de mere specielle sider også bruges.
Her er antal visninger i hovedparten af 2013 (november og december måned er ikke komplette)

 

Selvom brugerne kan finde alle materialer via den generelle side, viser tallene, at fokusering og eksponering af særlige muligheder på specialsøgesiderne er nyttige for brugerne.

Halvanden million bestillinger
Der er i 2013 sendt 1,578 mill. bestillinger fra bibliotek.dk. 6,4% af disse er sendt til forskningsbiblioteker (som afhentningsbibliotek), resten sendes til folkebiblioteker. Men en del af de bestillinger, som ønskes afhentet på et folkebibliotek, er skaffet fra forskningsbiblioteker.

Lidt over en million som automatiserede bestillingerne
67,8% af bestillingerne afsendt i 2013 foregik automatiseret (1.068.884) – efter de regler som afhentningsbiblioteket har sat op for deres bestillinger.

Hertil kommer 15.982 bestillinger afgivet i Videnskabelige artikler- Statsbibliotekets service, som man kan bestille i via bibliotek.dk.

Læs hele besøgsstatistikken som udover det, der er nævnt her også viser hvor brugerne kommer fra, videreklik til Biblioteksvagten, antal registrerede brugere, oplysninger om styresystemer, browsere mv samt brugen af m.bibliotek.dk

Læs Bibliotek.dk statistiske oplysninger for 2013 (pdf. Åbner i nyt vindue)

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.