Mange gode samtaler om DBC’s udviklingsarbejde ved Danmarks Biblioteksforenings årsmøde 2015.
”Se her, du tager et billede med din mobiltelefon, og når den genkender, hvad det er for en bog, så kan du tage den med dig i din huskeliste. Eller låne den direkte. Og det er det samme, hvis du tager et billede af et billede af en bog, f.eks. fra den avis, du sidder med i toget.”
”Det er da fantastisk!”
”Og hvis vi så kobler det sammen med data science, så …”
På DBC’s stand på Danmarks Biblioteksforenings årsmøde i Aarhus den 16.-17. april 2015 demonstrerede vi blandt andet prototypen på en app, der kan genkende bogforsider og koble dem med de relevante bibliografiske data.
Vi viste også det foreløbige resultat af vores arbejde med data science: Melvil – prototypen på en ’intelligent bogrådgiver’, der kan foreslå bøger og rankere søgeresultater dels på baggrund af en personlig profil, brugeren opretter, dels på baggrund af generelle udlånsdata.
Tak til alle jer, der lagde vejen forbi DBC’s stand for at give os feedback på vores udviklingsarbejde eller for at få en god snak om udfordringer og tendenser i biblioteksverdenen.
”Det, jeg især synes er fedt, er det visuelle. Med den her teknologi kan vi forlade det meget teksttunge univers, hvor man skal klikke mange steder, udfylde felter osv. og så på et værktøj, vi har med os alle steder, nemlig mobiltelefonen. Jeg tror simpelthen, vi kan få en meget større kreds i tale, både unge og folk, der ikke er brugere i dag.” Sådan lød responsen fra Gitte Barlach, da hun talte med DBC’s Mats Hernvall. Gitte Barlach er projektleder ved Aarhus Kommunes Biblioteker.
”Den forlader den traditionelle metadatamodel og ser, hvilke relationer, der ligger på de konkrete objekter ovre i adfærdsbasen.” Applikationsarkitekt Rolf Madsen fra DDB og chefstrateg Bo Weymann fra DBC får sig en snak om DBC’s prototype Melvil og perspektiverne i data science.
Læs mere om DBC’s arbejde med data science i det nyeste nummer af #dbc (PDF)
Hyggeligt, at vores stand kunne bruges som 'spisevogn'.