Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Tak for et godt årsmøde
Personal tools

Tak for et godt årsmøde

Mange gode samtaler om DBC’s udviklingsarbejde ved Danmarks Biblioteksforenings årsmøde 2015. DBC nyhed 20.04 2015.

Mange gode samtaler om DBC’s udviklingsarbejde ved Danmarks Biblioteksforenings årsmøde 2015.

Tak for et gort DB's årsmøde 2015_billede 1

”Se her, du tager et billede med din mobiltelefon, og når den genkender, hvad det er for en bog, så kan du tage den med dig i din huskeliste. Eller låne den direkte. Og det er det samme, hvis du tager et billede af et billede af en bog, f.eks. fra den avis, du sidder med i toget.”

”Det er da fantastisk!”

”Og hvis vi så kobler det sammen med data science, så …”

På DBC’s stand på Danmarks Biblioteksforenings årsmøde i Aarhus den 16.-17. april 2015 demonstrerede vi blandt andet prototypen på en app, der kan genkende bogforsider og koble dem med de relevante bibliografiske data.

Vi viste også det foreløbige resultat af vores arbejde med data science: Melvil – prototypen på en ’intelligent bogrådgiver’, der kan foreslå bøger og rankere søgeresultater dels på baggrund af en personlig profil, brugeren opretter, dels på baggrund af generelle udlånsdata.

Tak til alle jer, der lagde vejen forbi DBC’s stand for at give os feedback på vores udviklingsarbejde eller for at få en god snak om udfordringer og tendenser i biblioteksverdenen.

Mats Hernvall og Gitte Barlach på DB's årsmøde i Århus.

”Det, jeg især synes er fedt, er det visuelle. Med den her teknologi kan vi forlade det meget teksttunge univers, hvor man skal klikke mange steder, udfylde felter osv. og så på et værktøj, vi har med os alle steder, nemlig mobiltelefonen. Jeg tror simpelthen, vi kan få en meget større kreds i tale, både unge og folk, der ikke er brugere i dag.” Sådan lød responsen fra Gitte Barlach, da hun talte med DBC’s Mats Hernvall. Gitte Barlach er projektleder ved Aarhus Kommunes Biblioteker.

Bo Weymann og Rolf Madsen på DB's årsmøde i Århus.

”Den forlader den traditionelle metadatamodel og ser, hvilke relationer, der ligger på de konkrete objekter ovre i adfærdsbasen.” Applikationsarkitekt Rolf Madsen fra DDB og chefstrateg Bo Weymann fra DBC får sig en snak om DBC’s prototype Melvil og perspektiverne i data science.

#dbc2 forside
Læs mere om DBC’s arbejde med data science i det nyeste nummer af #dbc (PDF)

Frokost på DBC's stand på DB's årsmøde 2015

Hyggeligt, at vores stand kunne bruges som 'spisevogn'.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.