Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Rapport fra Next Library 2013
Personal tools

Rapport fra Next Library 2013

DBC nyhed 28. juni 2013

I sidste uge fandt den internationale bibliotekskonference Next Library sted for tredje gang. I løbet af to solbeskinnede dage samledes 339 biblioteksfolk fra 39 lande i Musikhuset i Aarhus, for at netværke og diskutere de nyeste tendenser i biblioteksverdenen. DBC var hovedsponsor for konferencen, og deltog med et oplæg om Den nationale databrønd.

snapshot fra Next Library 2013

Foto: Marie Wildt

Inddragelse og engagement gennemsyrede konferencen. - Ikke blot som teoretiske principper, men også i arrangørernes tilgang til programmet. Det vekslede mellem fællesseancer med internationale keynotes i den store koncertsal, og Interactive Sessions, hvor man i mindre grupper gik sammen om at arbejde med konkrete emner.

Carsten H. Andersen, direktør for DBC’s Dataafdeling, afholdt en af disse Interactive Sessions sammen med Richard Wallis og Chrystie Hill fra OCLC. Innovating on the collaborative: Using collective data wells for social impact var emnet, som samlede over 30 deltagere fra ind- og udland med interesse for de nye muligheder, en databrønd skaber.

Danmarks databrønd som national case blev præsenteret af Carsten. Han viste, hvordan den fælles brønd, kombineret med fleksible webservices gør, at man får meget mere ud af bibliotekernes data.  Richard Wallis fortalte om OCLC’s arbejde med at gøre WorldCat synligt der, hvor brugerne er.

Slides fra de to præsentationer kan ses eller genses her:

The Danish Scenario

Linked Data What to do with it?

Efter de to meget inspirerende præsentationer, faciliterede Chrystie Hill en workshop, hvor vi undersøgte, hvordan de nye muligheder kunne skabe værdi for forskellige typer brugere. De fire arbejdsgrupper valgte hver sin persona: ”turisten”, ”musikeren”, ”festivalgængeren” og ”amatøren”, hvorefter vi dystede om at skabe den bedste biblioteksløsning til denne person.Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.