Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Problemer med søgning er næsten løst
Personal tools

Problemer med søgning er næsten løst

DBC er tæt på at have løst problemerne med søgning ned mod bibliotekernes fælles databrønd. Hovedparten af svartiderne er tæt på normal drift, og vi har i samarbejde med DDB iværksat en handlingsplan.

Plan for kortere svartider

DBC er meget tæt på at have løst problemerne med søgning i bibliotekernes fælles databrønd. Hovedparten af svartiderne er næsten på normal drift, og vi har i samarbejde med DDB iværksat en handlingsplan.

DBC er meget tæt på at have løst de problemer, der har været med søgningen ned mod den version af bibliotekernes fælles databrønd, som bruges af blandt andet Fælles Bibliotekssystem og DDB CMS.

Status er, at der hverken er datatab eller udfald af services. Vi har dog stadig ekstra opmærksomhed på svartiderne, hvor 90 % af søgningerne er tæt på normal drift, mens der fortsat er enkelte søgninger, der tager for lang tid.

Følg med i svartider

kundeservice.dbc.dk kan alle løbende følge med i svartiderne for søgeservicen OpenSearch.

Handlingsplan sat i værk

I de seneste måneder har vi sat flere tiltag i gang for at minimere belastningen af søgesystemet og forbedre svartiderne. Nogle af disse projekter er allerede afsluttet, mens vi er i fuld gang med andre.

Vores analyser gør det samtidig klart, at det vil være hensigtsmæssigt med en længerevarende investering og omlægning af dele af søgearkitekturen for at bringe den til et nyt niveau, der kan sikre, at søgeplatformen kan opfylde fremtidens behov, uden at vi kommer til at opleve lignende problemer.

Sammen med DDB har vi derfor lavet en plan over projekter, der både på kort og længere sigt skal sikre bedre svartider.

Igangværende og afsluttede projekter

  • Skift af teknologi for den webservice, der håndterer oplysninger om beholdning. AFSLUTTET.
  • Opdeling af søgeindekser på flere forskellige servere. AFSLUTTET.
  • Opgradering af software for søge-webservicen OpenSearch. I GANG.
  • Aflastning af OpenSearch ved at placere en del af denne services funktionalitet i andre dele af arkitekturen. I GANG.
  • Ny Suggester, der ikke belaster OpenSearch. (Suggesteren er den service, der giver brugeren forslag til ord, fraser og stavning undervejs i indtastningen af søgeord). I GANG.
  • Forbedring af indekseringssystemet i databrønden. I GANG.

Desuden er vi i gang med tiltag, der underbygger vores stadigt stigende fokus på datadrevet udvikling af søgeinfrastrukturen med et mere omfattende datagrundlag, for at sikre videnbaseret anvendelse og videreudvikling. I første omgang er der tale om udbygning af logsystemet.

Projekter i 2018

Visse projekter bliver først iværksat i 2018, hvor de forventes at indgå som en del af Udviklingsplan 2018 for bibliotekernes infrastruktur:

  • Optimering/omlægning af beholdningssystemets måde at afgrænse til det enkelte biblioteks bestand af materialer.
  • Omlægning af indeksering af værker, så en søgningen ikke skal i flere forskellige indekser for at samle oplysninger om et værk.

Vi tilpasser planen løbende

De nævnte projekter er dem, vi for nuværende har identificeret som de bedste kandidater til at sikre kortere svartider. Vi er i tæt dialog med DDB om vores indsats på området, blandt andet ved ugentlige møder, og vi vil løbende kommunikere om, hvad vi foretager os.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.