Videre til indhold | Videre til menunavigation

Sektion

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Upload billeder i Forsideservice
Personal tools

Upload billeder i Forsideservice

DBC nyhed 24. marts 2017: Nu kan biblioteket selv uploade billeder i Forsideservice.

UFO_vælg uploadmetode

Nu behøver biblioteket ikke længere fravælge materialer i den digitale formidling, fordi de ikke har noget billede knyttet til sig i Forsideservice.

Med en ny udvidelse af Forsideservice kan biblioteket nemlig selv uploade alle de forsider, der er behov for. Den nye upload-funktion er en forbedring af Forsideservice, som mange biblioteker har efterspurgt. Udvidelsen koster ikke ekstra, da den er indeholdt i abonnementsprisen.

Det må man bruge egne, uploadede billeder til

Indtil en ny aftale er indgået mellem DDB og Copydan, kan billeder, som bibliotekerne selv uploader og har rettigheder til, bruges på samme måde som alle de andre billeder i Forsideservice, det vil sige i lokalkatalogerne, på bibliotekernes hjemmesider og i bibliotek.dk.

DBC’s håndtering af billederne sikrer skalering til de formater, som er indeholdt i den nugældende Copydan-aftale.

Upload i UFO

For at få tilknyttet en decentral upload-funktion til Forsideservice, har DBC lavet en ny servicekomponent. Den fungerer på den måde, at man tilgår upload-grænsefladen via urlen ufo.dbc.dk. Der logges ind som til Netpunkt.

Den nye upload-service sender id-nummeret – som typisk vil være et ISBN-nummer eller et Brønd-ID – til databrønden og returnerer den post, der passer til det pågældende nummer. Når man har sikret sig, at der er tale om den rigtige post, kan man uploade den.

UFO_loginbillede

1. Login som til Netpunkt

UFO_vælg uploadmetode

2. Vælg om billedet skal uploades som fil eller via url

UFO_Træk filer for at uploade til Forsideservice

3. Upload billedet og angiv titlens id-nummer. Der kan uploades flere billeder ad gangen

 

Læs mere om Forsideservice