Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Upload billeder i Forsideservice
Personal tools

Upload billeder i Forsideservice

DBC nyhed 24. marts 2017: Nu kan biblioteket selv uploade billeder i Forsideservice.

 

UFO_vælg uploadmetode

Nu behøver biblioteket ikke længere fravælge materialer i den digitale formidling, fordi de ikke har noget billede knyttet til sig i Forsideservice.

Med en ny udvidelse af Forsideservice kan biblioteket nemlig selv uploade alle de forsider, der er behov for. Den nye upload-funktion er en forbedring af Forsideservice, som mange biblioteker har efterspurgt. Udvidelsen koster ikke ekstra, da den er indeholdt i abonnementsprisen.

Det må man bruge billeder af forsider til

Der gælder de samme bestemmelser for brug af centralt uploadede billeder som for de decentralt uploadede billeder.  Bestemmelserne følger den aftale, der indgået mellem DDB og Visda (tidligere Copydan Billedkunst). Du kan læse mere om brugsbestemmelserne her.

 

Upload i UFO

For at få tilknyttet en decentral upload-funktion til Forsideservice, har DBC lavet en ny servicekomponent. Den fungerer på den måde, at man tilgår upload-grænsefladen via urlen ufo.dbc.dk. Der logges ind som til Netpunkt.

Den nye uploadservice sender id-nummeret – som typisk vil være et ISBN-nummer eller et Brønd-ID (faustnr) – til databrønden og returnerer den post, der passer til det pågældende nummer. Når man har sikret sig, at der er tale om den rigtige post, kan man uploade den. Det er ikke muligt at uploade forsider (eller andre billeder) til lokalposter.

 

UFO_loginbillede

1. Login som til Netpunkt

UFO_vælg uploadmetode

2. Vælg om billedet skal uploades som fil eller via url

UFO_Træk filer for at uploade til Forsideservice

3. Upload billedet og angiv titlens id-nummer. Der kan uploades flere billeder ad gangen

 

Læs mere om Forsideservice

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.