Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Materialetype kan søges som fritekst
Personal tools

Materialetype kan søges som fritekst

DBC nyhed sendt den 11. februar 2019: Det er nu muligt at lave fritekstsøgninger af typen ’lydbog’, ’kongens fald bog’ eller ’film hodja fra pjort’.

Del på Facebook Del på LinkedIn Del på Twitter

Illustration til DBC-nyhed sendt den 11. februar 2019

Det er nu muligt at lave fritekstsøgninger af typen ’lydbog’, ’kongens fald bog’ eller ’film hodja fra pjort’.

Det er blevet muligt at skrive ’bog’ i fritekst-søgefeltet og rent faktisk få alle bogposter frem, hvor man tidligere kun ville have fået de resultater, hvor ’bog’ optrådte i materialets titel, i en note eller lignende.

Det skyldes, at DBC har ændret det indeks i databrønden, der bruges ved fritekstsøgning, sådan at det medtager materialetyper.

Ændringen gælder i alle grænseflader, der benytter databrønden, som fx. DDB CMS, Cicero, Netpunkt og bibliotek.dk.

Den nye mulighed gør det både lettere at få overblik over den samlede beholdning af fx bøger, lydbøger, ebøger eller film og hurtigere at finde frem til netop lydbogsudgaven eller filmudgaven af et bestemt værk.

Skriver man fx ’kongens fald bog’ får man søgeresultater for netop bogudgaverne af Kongens Fald, mens ’film hodja fra pjort’ giver netop filmudgaverne af Hodja fra Pjort.

Man skal dog være opmærksom på at bruge samme betegnelse for materialetypen som i indekset over materialetyper: artikel, bog, cd, dvd, ebog, film, lydbog, musik osv. Man får altså ikke glæde af ændringen, hvis man fx skriver lydbøger eller e-bog.

Se en oversigt over materialetype-indekset (term.type) her: http://www.danbib.dk/docs/abm/types.xml

 

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.