Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » KOMBIT søger medlemmer af udvalg for supplerende biblioteksdata
Personal tools

KOMBIT søger medlemmer af udvalg for supplerende biblioteksdata

Er du interesseret i at påvirke udviklingen af bibliotekernes metadata ud fra en formidlingsvinkel? Så er det nu, du har chancen.

KOMBIT søger medlemmer af udvalg for supplerende biblioteksdata

Vil du påvirke udviklingen af bibliotekernes metadata ud fra en formidlingsvinkel?

- Både ved at bidrage med egne erfaringer og ideer og ved at rådgive om, hvordan du ville prioritere.

KOMBIT søger medlemmer til et nyetableret udvalg, der skal rådgive om supplerende biblioteksdata og give feedback på og bidrage med nye ideer til videreudviklingen. Væsentlige perspektiver i denne videreudvikling er grænsefladernes forandring fra bestandskatalog til formidlingsplatform og medieudviklingens påvirkning af bibliotekernes behov for metadata.

Søg senest den 18. maj

Skriv en mail til senest den 18. maj, hvor du kort fortæller om din faglige baggrund, og hvorfor du gerne vil arbejde med supplerende biblioteksdata.

Kommissorium for udvalget

Find udkast til kommissoriet for Rådgivende udvalg for Supplerende Biblioteksdata nederst på siden kombit.dk/BDIorganisering

Om supplerende biblioteksdata

Supplerende biblioteksdata, der indtil årsskiftet 2019/2020 blev betegnet Bibliotekskatalogisering, omfatter udvælgelse af materialer med biblioteksrelevans, der beriges med metadata ud over de nationalbibliografiske metadata for at understøtte bibliotekernes behov. Det drejer sig bl.a. om en række formidlingsnoter (indholdsbeskrivende note, noter om målgruppe og anvendelighed, noter om samhørende værker osv.). Tildeling af emneord er også omfattet. Herudover foretages fuld katalogisering af materialer, der ikke er optaget i den danske nationalbibliografi, men er biblioteksrelevante (fx udenlandsk musik og noder samt brætspil).

Supplerende biblioteksdata bestilles af KOMBIT hos DBC.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.