Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Inspiration for både børn og voksne
Personal tools

Inspiration for både børn og voksne

Læsekompas-biblioteker får det børnerettede værktøj Buggi med i abonnementet

Inspiration for både børn og voksne

Læsekompas-biblioteker får det børnerettede værktøj Buggi med i abonnementet

Så er der godt nyt for folkebiblioteker, der ønsker at styrke litteraturformidlingen! Et abonnement på Læsekompasset omfatter nu ikke bare Læsekompasset for voksne men også inspirationsværktøjet Buggi for børn.

Stemningsleg med emojier

Buggi er et helt nyt værktøj for 8-12-årige og foreslår bøger, som passer til det enkelte barn.

Ligesom i de voksnes Læsekompas er stemningen og læseoplevelsen i fokus: Buggi giver barnet mulighed for at gå på jagt efter spændende bøger, rare bøger, bøger man bliver glad af, osv.

Det hele foregår på en intuitiv og legende måde, hvor emojier og interaktive figurer viser vej til bøger med den ønskede stemning, sværhedsgrad mv.

Med emojier kan barnet lege sig frem til bøger der passer med smag og humør. Billedet viser et lille udvalg af emojier i Buggi.

Med interaktive figurer kan barnet vælge bogens længde og sværhedsgrad og mængden af tekst i forhold til illustrationer

De allerbedste børnebøger fra jeres egen samling

Vi sætter Buggi op specifikt til hver af bibliotekets filialer. Ud fra et kernerepertoire af de allerbedste børnebøger, som børne- og skolebibliotekarer har udvalgt til Buggi, koncentrerer jeres version af Buggi sig derfor om at præsentere børnene for bøger på jeres filial. Barnet peges i retning af den rigtige hylde eller ledes videre til at reservere på bibliotekets hjemmeside.

Læsekompasset – inspiration for de voksne

Når det gælder om at inspirere de voksne, er Læsekompasset stadig både den digitale litteraturvejleder, der på appellerende vis hjælper med at finde bøger, der passer til den enkelte læsers smag – og samtidig værktøjet, der sætter den biblioteksansatte i stand til at vejlede kvalificeret, også om bøger uden for eget hovedinteresseområde.

Læsekompasset kan give personaliserede forslag til bøger.

Få 25 % rabat på årsabonnement

I 2021 giver vi 25 % rabat på et årsabonnement. Hvis I ønsker en kortere bindingsperiode, er det også muligt at tegne abonnement på månedsbasis til almindelig listepris.

Læs mere om Læsekompasset og tegn abonnement.

Læs mere om Buggi.

Hvis du har spørgmål om Læsekompasset og/eller Buggi, så tag fat i DBC's kundeservice

 

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.