Videre til indhold | Videre til menunavigation

Sektion

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Forsideservice bliver 30 % billigere for de kommunale biblioteker
Personal tools

Forsideservice bliver 30 % billigere for de kommunale biblioteker

Prisreduktionen gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2018

Forsideservice bliver 30 procent billigere

 

DBC nedsætter prisen markant for folkebibliotekers og pædagogiske læringscentres brug af Forsideservice. Prisreduktionen gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2018

DBC nedsætter prisen markant for folkebibliotekers og pædagogiske læringscentres brug af Forsideservice. Prisreduktionen er på cirka 30 %, afhængigt af kommunestørrelse.

”Vi er klar over, at bibliotekerne har haft et stærkt ønske om en lavere pris på Forsideservice, og jeg er glad for, at det nu er blevet muligt for os at lave så mærkbar en prissænkning,” siger DBC’s administrerende direktør Jane Wiis.

DBC’s forsideservice er det tekniske grundlag for bibliotekernes brug af bogforsider i den digitale formidling.

Sparer på manuel indscanning

Når det kan lade sig gøre at sænke prisen, er det primært, fordi DBC fremover modtager en stor del af bogforsiderne fra en ekstern leverandør og derfor skal bruge færre ressourcer på at scanne dem ind.

DBC holder dog ikke op med at scanne forsider. Forsideservice indeholder nemlig andet og mere end bogforsider: De 17.000 forsider til bibliotekskatalogiserede film og multimedier og 25.000 forsider til bibliotekskatalogiserede musikudgivelser, som pt. er en del af Forsideservice, vil løbende blive udbygget ved hjælp af manuel indscanning.

Bliver integreret med databrønden

I begyndelsen af 2019 sætter DBC gang i en nyudvikling af Forsideservice, så den bliver integreret med databrønden. Det betyder blandt andet, at forsider kan udleveres hurtigere, fordi det foregår i samme proces som udleveringen af søgeresultaterne. Vi forventer at have den nyudviklede Forsideservice i drift i begyndelsen af 2020 til samme pris.

Den nye pris

Den lavere pris kommer allerede til at fremgå af opkrævningen for 2018, som DBC sender ud senere i november. Årsabonnement, kommuner:

Indbyggertal

Pris i kr. pr. indbygger ex moms

0 – 75.000 0,28
75.000 - 150.000 0,26
150.000 - 250.000 0,24
250.000 - 400.000 0,22
> 400.000 0,20

Den kommunale licens omfatter alle kommunens biblioteker. Brugen af Forsideservice forudsætter, at kommunen har aftale med VISDA.

Fortsat en direkte service fra DBC

Vi har ventet med at sende opkrævningen ud for 2018 i respekt for forhandlingerne med DDB om en mulig aftale om drift og udvikling af DBC’s Forsideservice. DDB og DBC har nu, i fælles forståelse og efter et længere forhandlingsforløb, opgivet at nå til enighed om en aftale.

DBC fortsætter i konsekvens heraf med at tilbyde vores eget produkt: DBC’s Forsideservice direkte til bibliotekerne.