Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Flere danske dokumentar- og kortfilm på Filmstriben
Personal tools

Flere danske dokumentar- og kortfilm på Filmstriben

DBC nyhed udsendt den 26. februar 2021

Filmstriben. Foto: Christian Vium

'Hjertelandet'. Dokumentarfilm 2018. Foto: Christian Vium

 

Nu får danskerne mulighed for at streame langt flere danske dokumentar- og kortfilm derhjemme. Det sker, når bibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben den 2. marts 2021 udgiver næsten 400 danske dokumentarer og korte fiktionsfilm til unge og voksne. Der vil løbende komme nye film til.  

Det Danske Filminstitut har valgt at stille alle DFI-støttede kort- og dokumentarfilm til rådighed for borgerne via bibliotekerne. Derfor er Filminstituttet og DBC DIGITAL gået sammen om at give danskerne permanent adgang til en vigtig del af filmskatten, som i mange tilfælde ellers er vanskelig for publikum at få adgang til.

Alle filmene bliver samlet på Filmstriben, der allerede benyttes af rigtig mange danskere, især til at se et kurateret udvalg af spillefilm. Folkebibliotekerne i alle landets kommuner giver danskerne mulighed for brug af Filmstriben.   

“Bibliotekernes arbejde spiller en helt afgørende rolle for formidlingen af vores filmskatte.  Filminstituttet har nu sikret, at danskerne via deres låner-id og adgang til Filmstriben kan få glæde af disse mange unikke film. Jeg er meget glad for, at Filmstriben også her kan gøre gavn, når det gælder bibliotekernes formidling af dansk produceret indhold”, siger Jane Wiis, adm. direktør, DBC DIGITAL. 

Filmene er produceret med støtte fra Filminstituttet gennem de seneste 12 år og suppleres af enkelte ældre titler. Det nye initiativ sikrer samtidigt, at alle kommende dokumentar- og kortfilm, der får produktionsstøtte fra Filminstituttet, vil blive udgivet på Filmstriben. 

”Dokumentar- og kortfilm er en vigtig del af vores filmkultur, og vi har længe gerne ville gøre det lettere for danskerne at se disse film. Derfor har Filminstituttet taget initiativ til samarbejdet for at sikre, at alle dokumentar- og kortfilm kan komme ud til borgerne gennem Filmstriben på bibliotekerne. Film rummer store oplevelser og har en vigtig betydning for vores kulturelle identitet, både for den enkelte og for den danske selvforståelse”, siger Claus Ladegaard, adm. direktør, Det Danske Filminstitut. 

Med det nye initiativ vil også en lang række dokumentarfilm for første gang blive gjort tilgængelige for brugerne. Der er nemlig tale om film, som ikke tidligere har været medtaget på Filmcentralen For Alle. 

Kontakt

DBC DIGITAL:

, journalist og kommunikationsrådgiver

M: 21 60 80 58 

 

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.