Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Dk5.dk opfylder tilgængelighedskrav
Personal tools

Dk5.dk opfylder tilgængelighedskrav

Siden, der giver overblik over decimalklassesystemet, er dermed blevet lettere at bruge – ikke mindst for borgere med funktionsnedsættelser eller handicap.

Dk5.dk opfylder tilgængelighedskrav

 

Hjemmesiden dk5.dk, der giver et overblik over decimalklassesystemet og hjælper brugerne med at finde den relevante faglitteratur på bibliotekets hylder, kan nu kalde sig ”tilgængelig efter alle kunstens regler”.

Fra og med den 23. september 2020 skal offentlige hjemmesider, som på det tidspunkt er mere end to år gamle, leve op til gældende retningslinjer for tilgængeligt webdesign, også kaldet WCAG 2.1.

Efter bestilling fra Kombit har DBC i juni opgraderet dk5.dk, så siden overholder tilgængelighedskriterierne på AA-niveau.

Det betyder blandt andet, at der er kommet større kontrast mellem tekst og baggrund, og at opmarkeringen i den bagvedliggende kode er gennemgået for at sikre, at fx skærmlæsersoftware forstår hierarkiet i overskrifter på siden og funktionen af diverse grafik, links, knapper osv.

Alle brugere har glæde af god webtilgængelighed og i særlig grad mennesker med fx synsnedsættelse, farveblindhed eller andre funktionsnedsættelser eller handicap. På Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om webtilgængelighed.

Biblioteker og slutbrugere kan frit benytte dk5.dk, der, ligesom den professionelle version pro.dk5.dk, er en del af den fælles biblioteksinfrastruktur. De to hjemmesider afløste for år tilbage de trykte udgaver af DK5-registrene.

 

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.