Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » DBC's årsberetning 2018
Personal tools

DBC's årsberetning 2018

Stor investering i søgning, platformsdrift og metadata medfører et atypisk underskud

Del på Facebook Del på LinkedIn Del på Twitter

DBC's årsberetning 2018

Gå direkte til årsberetningen: DBC's årsberetning 2018 (pdf)

Stor investering i søgning, platformsdrift og metadata

I 2018 har DBC investeret stort i at optimere, modernisere og fremtidssikre biblioteksinfrastrukturen. Faktisk så stort, at vi helt ekstraordinært kommer ud med et underskud.

Vi har forkortet svartiderne ved søgning markant. Vi har sat strøm til en ny driftsplatform, der ved hjælp af cloud- og containerteknologi kan tilpasse sig pludselige skift i belastning.

Og så er vi – med undtagelse af et par enkelte funktioner – blevet færdige med at nyudvikle og omlægge de mange komponenter, der tilsammen udgør Danbib-komplekset, så de i mange år frem kan understøtte bibliotekerne, der på tværs af geografi og bibliotekstyper arbejder sammen om at forsyne den danske befolkning med viden og oplevelser.

Nyt ordforråd om skønlitteratur

På metadatafronten har vi skabt et helt nyt ordforråd, der beskriver stemninger og oplevelser, og som vi lige straks tager i brug, når vi giver emneord til skønlitterære bøger.

Allerede nu kan man i det digitale værktøj Læsekompasset opdage sin næste bog ud fra, om dens tempo er dvælende eller hæsblæsende, eller om stemningen er foruroligende, vemodig eller dybsindig.

I løbet af 2018 har Læsekompasset for øvrigt bevæget sig fra et udviklingsprojekt til en fungerende betaversion og vil med udgangen af 2019 være et fuldt udviklet produkt, Læsekompasset Pro, som fra januar 2020 tilbydes interesserede biblioteker på abonnementsvilkår.

Læs mere

Læs mere i DBC’s årsberetning 2018.

 

01.04 2019

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.