Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Dansker ny formand for bibliografisk samarbejde i Europa
Personal tools

Dansker ny formand for bibliografisk samarbejde i Europa

Hanne Hørl Hansen er fra den 10. maj 2017 og to år frem ny formand for den europæiske RDA-interessegruppe EURIG.

Hanne Hørl Hansen formand for EURIG

Bibliografisk konsulent ved DBC, Hanne Hørl Hansen, er fra den 10. maj 2017 og to år frem ny formand for den europæiske RDA-interessegruppe EURIG.

Hermed kommer hun til at koordinere EURIGs bidrag til den løbende tilpasning og videre udvikling af reglerne for, hvordan data om biblioteksmaterialer skal registreres, så de kommer til at passe med behovene på de europæiske biblioteker og hos de europæiske biblioteksbrugere.

En række lande, heriblandt Danmark, har besluttet at indføre de internationale katalogiseringsregler RDA (Resource Description and Access).

EURIG-samarbejdet deler erfaringer om RDA på tværs af de europæiske medlemslande og koordinerer landenes forslag og kommentarer til udviklingen af katalogiseringsreglerne. EURIG blev etableret som en europæisk interessekreds om RDA i 2011 og har siden udviklet sig til et mere forpligtende samarbejde, der blandt andet er repræsenteret i både det styrende organ RDA Board og i RDA Steering Committee (RSC), der vedligeholder og udvikler regelsættet.

Ny måde at registrere på

RDA, som Danmark tager i brug fra 2018 og frem, betyder en grundlæggende ny måde at registrere biblioteksmaterialer på, så registreringen i højere grad svarer til biblioteksbrugernes behov for at opdage relationer – fx finde andre bøger af samme forfatter eller filmatiseringer af en bog.

Ud over Hanne Hørl Hansen som formand kommer EURIGs bestyrelse fra 10. maj til at bestå af finske Marja-Liisa Seppälä (næstformand) og israelske Ahava Cohen (sekretær) samt tyske Renate Behrens, der i øjeblikket er europæisk repræsentant i RSC.

Den nye formand har i en årrække været dybt involveret i arbejdet med RDA i dansk og europæisk kontekst. Hun arbejder som bibliografisk konsulent i DBC (Dansk Bibliotekscenter), er næstformand i Bibliografisk Råd og redaktør af den danske RDA-profil. I EURIG-sammenhæng har hun været repræsentant i redaktionskomiteen, der tager stilling til alle RDA-forslag for at understøtte den europæiske repræsentant i RSC.

EURIGs bestyrelse har i den seneste periode i øvrigt også haft et dansk islæt, idet Anders Cato fra Slots- og Kulturstyrelsen har fungeret som sekretær.

Læs mere

EURIGs hjemmeside

”Farvel til katalogkortmentaliteten”, interview med Hanne Hørl Hansen om katalogiseringsreglerne RDA i DBC’s blad for biblioteksprofessionelle, #dbc 2016, nr. 4 s. 12-15

RDA Steering Groups hjemmeside

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.