Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Christian hjælper Google med at uddele millioner
Personal tools

Christian hjælper Google med at uddele millioner

Data science-ekspert fra bibliotekernes it- og dataleverandør DBC a/s er udtaget til at vurdere projekter, der gør verden bedre med kunstig intelligens.

Del på Facebook Del på LinkedIn Del på Twitter

Christian uddeler Google-millioner

Data science-ekspert fra bibliotekernes it- og dataleverandør DBC a/s er udtaget til at vurdere projekter, der gør verden bedre med kunstig intelligens.

Til hverdag arbejder han med kunstig intelligens i biblioteksverdenen. Bl.a. udvikler han systemer, der kan anbefale bøger på fx bibliotek.dk eller film på Filmstriben.dk. Men i disse uger kommer hans ekspertise også andre til gode.

Lead Data Scientist hos DBC a/s Christian Boesgaard er nemlig udtaget til at udvælge projekter til Googles AI Impact Challenge – en konkurrence, hvor projekter, der bruger kunstig intelligens til at løse væsentlige samfundsmæssige eller miljømæssige problemer, kan modtage mellem en halv og to millioner dollars samt hjælp og vejledning til at føre projekterne ud i livet.

Eneste dansker

Frem til fredag den 8. februar forholder han sig sammen med omkring 450 andre til projekter fra hele verden. Christian Boesgaard er så vidt vides den eneste dansker, der er sluppet gennem nåleøjet.

”Det er fedt at dele sine kompetencer og en nem måde at gøre en forskel på, fordi det foregår over bare to uger. Og så er det altid spændende at se, hvordan andre forestiller sig at bruge kunstig intelligens,” siger Christian Boesgaard.

25 mio. dollars

Den del af udvælgelsen, som Christian bidrager til, foregår i regi af organisationen Data Kind. Derefter foretager et ekspertpanel den endelige udvælgelse. I alt uddeler Google 25 mio. dollars til projekterne.

Til maj bliver det afsløret, hvem der løber med pengene, når Google holder sin årlige konference for udviklere.

Læs mere om Googles AI Impact Challenge

Oprettet 05.02.2019

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.