Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Årsberetning 2020 fra DBC DIGITAL A/S
Personal tools

Årsberetning 2020 fra DBC DIGITAL A/S

Aarsberetning DBC DIGITAL 2020 

Fuld fart på den fælles biblioteksinfrastruktur

Mens brugen af den fælles biblioteksinfrastruktur har været voldsomt påvirket af nedlukningerne, så er udviklingen og driften fortsat med uformindsket styrke fra hjemmearbejdspladserne gennem hele 2020.

DBC DIGITAL er i fx i fuld gang med at modernisere bibliotek.dk (følg med på beta.bibliotek.dk), med at udvide brugen af kunstig intelligens i infrastrukturen og med at gøre metadata mere anvendelige for slutbrugerne. For bare at nævne nogle af de mange ting, der sker.

Hjemmeundervisning, filmsucces og læselyst for børn

I foråret understøttede DBC DIGITAL bibliotekernes og skolernes kæmpe indsats for at stille digitale hjælpemidler til rådighed til hjemmeundervisningen ved at åbne både Faktalink og Forfatterweb, så forældre, lærere og elever fik let og direkte adgang uden login.

Og i forbindelse med, at bibliotekerne brugte mange kræfter på at gøre borgerne opmærksomme på de digitale tilbud, fik mange nye brugere glæde af Filmstriben, hvor antallet af lån steg med mere end 50 % fra 2019 til 2020.

Midt i pandemi og nedlukninger lykkedes det også at lancere ”en lille ny” for børn. Buggi hjælper børn med at finde gode bøger, de har lyst til at læse, i et intuitivt og legende børneunivers. Buggi er i drift på en lang række PLC’er, og flere folkebiblioteker har også valgt at tage Buggi i brug

Læs hele årsberetningen

Læs mere om alt det og meget andet i DBC DIGITAL Årsberetning 2020 (pdf).

 

07.06.21

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.