Videre til indhold | Videre til menunavigation

Sektion

Søg
Du er her: Forside » Nyheder » Filmbilleder til PR for Filmstriben
Personal tools

Filmbilleder til PR for Filmstriben

DBC nyhed publiceret den 30. juni 2018: Nu er vi klar med filmbilleder.filmstriben.dk En ny PR-tjeneste, der gør det nemt for biblioteket at formidle film på Filmstriben med højtopløste billeder på storskærm og bibliotekssites.

30.05 2018

Nu er vi klar med filmbilleder.filmstriben.dk
En ny PR-tjeneste, der gør det nemt for biblioteket at formidle film på Filmstriben med højtopløste billeder på storskærm og bibliotekssites.

Honning_Billedbasen

Filmstriben. Honning, spillefilm, 2010 - Eksempel på billede fra 'filmbilleder.filmstriben.dk'

Filmbilleder rummer omkring 6.000 billeder fra film på 'Se film hjemmefra' og 'Se kort- og dokumentarfilm på biblioteket'. Filmbilleder kan anvendes af alle biblioteker, som er tilsluttet/har tegnet abonnement. Anvendelsen er vederlagsfri.

I tilgår Filmbilleder på: https://filmbilleder.filmstriben.dk/

Om billederne

Vi tilføjer nye billeder løbende. Dog kan der gå 1-2 uger, fra filmen er på Filmstriben, indtil billederne er søgbare i Filmbilleder.

På alle nye titler går vi efter - ud over stills - også at kunne stille coverbilleder/plakatbilleder til rådighed i basen.

På en del ældre titler, især fra DFI, er det desværre ikke muligt at fremskaffe billeder i en kvalitet, der egner sig til storskærmsvisning.

Adgang med Netpunkt-login

I kan tilgå billeder direkte på https://filmbilleder.filmstriben.dk/. Log ind med bibliotekets almindelige brugernavn, biblioteksnummer og password til Netpunkt.

Søg i filmstribens billedbase

Søg på hele eller dele af en titel eller på faustnummer.

Størrelser og download

Når musen køres hen over billedet, vises bredde- og højdemålet på det pågældende billede i pixels. Billedet downloades til egen computer ved at højre-klikke på det og, i de fleste browsere, at vælge "Gem som".

Formatændring og redigering

Minimering af størrelse og mindre beskæringer, der tilpasser billedet til det format, I har brug for, er tilladt. Der må ikke foretages meningsforstyrrende beskæringer eller vælges afgrænsede udsnit af billedet.

(Brugs)Ret og pligt

Billederne må udelukkende anvendes til bibliotekets markedsføring og formidling af Filmstriben. De må både anvendes til trykt og i digital formidling.

Husk altid at skrive en henvisning til Filmstriben og anføre filmens titel sammen med billedet. Det er ikke tilladt at bruge billederne uden reference.

God fornøjelse med billedbasen
Vi håber I kan lide den.

Forsideservice

For nye titler bliver billeder også uploadet til Forsideservice. Vi arbejder løbende på også at få lagt billeder fra ældre filmtitler ind i Forsideservice.