Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Om DBC » Udvikling » R16.44: Teknologisk afklaring af RDA, BibFrame og autoritetsdata
Personal tools

R16.44: Teknologisk afklaring af RDA, BibFrame og autoritetsdata

Projektet er en foranalyse af tre projekter, hvis formål er at udarbejde en ny datamodel baseret på RDA.

Det omfatter konvertering af biblioteksposter til RDA, oprettelse af et reprository og et servicelag for autoritetsdata og konvertering af data til BibFrame.

Det vurderes at have høj relevans, da projekterne kan skabe konsistens i katalogiseringen af materialeposter, der kan forbedre søgning og registrering, men det forudsætter tekniske beslutninger, som der ikke er et beslutningsgrundlag for på nuværende tidspunkt.

Projektet udarbejder derfor en teknisk analyse, hvis formål er at kortlægge de tekniske udfordringer, estimere deres omfang og samle viden, der kan støtte beslutninger om bl.a. valg af datamodel.

 

R16.44Q1Q2Q3Q4
Teknologisk afklaring af RDA, BibFrame og autoritetsdata

Status Q4

Analyseprojektet er afsluttet og afrapporteret til DDB sammen med R16.48 projektet.

Udarbejdelse af analyser og indstillinger vedr. dataudveksling og genbrug overføres til R17.04.01: "Opfølgning og afslutning på RDA-projekterne under releaseplan 2016", idet de må afvente færdiggørelse af den danske RDA-profil samt etablering af en testimplementering af autoritetsposter i et brøndmiljø.

 

Status Q3

Projektets starttidspunkt har bl.a. været afhængigt af Slots- og Kulturstyrelsens beslutning vedr. RDA som nye nationale katalogiseringsregler, samt af udfaldet af de indledende drøftelser om projektets indhold og mål set i relation til den samlede implementering af RDA i den nationale infrastruktur.

Projektet er startet i september 2016 og første delleverance: Udpegning og skitsering af relevante modeller er afsluttet.

 

Status Q2

Der har været afholdt workshops om RDA med Slots- og Kulturstyrelsen og Bibliografisk Råd for afklaring af indhold i projektet. Projektbeskrivelse er under udarbejdelse.

 

Status Q1

Projektet igangsættes i Q4.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.