Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Faktalink og Forfatterweb
Personal tools

Faktalink og Forfatterweb

Topbanner til landingpage for Faktalink og Forfatterweb

To undværlige livliner til opgaveskrivning


Faktalink & Forfatterweb giver dig og dine elever aktuel og faktuel viden om historiske og samfundsaktuelle emner og forfattere. Få adgang til et hav af artikler og forfatterportrætter til undervisningen, opgaveskrivningen og projektarbejdet. Skrevet af fagfolk for elever på mellemtrinnet, overbygningen og i gymnasiet/HF.

 

 Mellembanner. Faktalink. Landingpage

Overblik over historiske og samfundsaktuelle emner

Faktalink giver overblik over historiske og samfundsaktuelle emner med faglige artikler. Faktalink light-artiklerne er udarbejdet specielt til elever på mellemtrinnet. Alle artikler er udarbejdet af fagkyndige skribenter og er forsynet med kilder, links og filmklip. Faktalink opdateres løbende med nye artikler og aktuelt indhold. 

Temaer

Faktalinks temaartikler giver inspiration til emner og er gode til at sætte eleverne i gang og få overblik over et givent emne. Artikler og temaer i Faktalink er målrettet folkeskolens ældste klasser og gymnasier/HF.

Faktalink light 

En mindre del af artiklerne på Faktalink er kortere end de øvrige og skrevet i et letlæst sprog, der egner sig til elever på mellemtrinnet. Disse artikler er samlet under fanen Faktalink light.

 Gå på faktalink.dk

 

 Mellembanner Forfatterweb. Landingpage

Indblik i forfattere, perioder og genrer

Forfatterweb er et online forfatterleksikon, der indeholder portrætter af danske og udenlandske forfatterskaber, skaber overblik over perioder & genrer og sætter forfatterne ind i en litteraturhistorisk sammenhæng. Fra Forfatterwebs bibliografier linkes til bibliotek.dk med mulighed for bestilling.

Perioder

Fanen Perioder giver overblik over dansk litteraturhistorie og greb om de vigtigste genrer. Hvor den litteraturhistoriske tidslinje og genreteksterne giver overblik og historiske perspektiver, giver de mange forfatterportrætter mulighed for analyse og dybde. 

17 kortfattede periodeintroduktioner angiver de vigtigste strømninger inden for samfund og historie samt de kulturelle og filosofiske tanker, der var markante i perioden. Nedslag i enkelte forfatterskaber og henvisninger til primærtekster åbner perioden og giver et præcist billede af, hvilke litteraturhistoriske tendenser, den rummer. 

Genrer

I de enkelte genrebeskrivelser gives en kort introduktion til genrens primære kendetegn samt historie og informationer om videre læsning. 

Tips til analysen

Tips til analysen er en række artikler med analyseredskaber til brug i opgaveskrivningen. Teksterne kan anvendes som konkrete hjælpemidler til at analysere såvel tekster som film og billeder. Inden for tekstanalyse er der både en overordnet artikel med begreber og metoder og to genrebestemte artikler om digtanalyse og essayanalyse. 

Gå til forfatterweb

Tegn abonnemnet på Faktalink og Forfatterweb

Se abonnementer

Få en hurtig introduktion til de to værktøjer

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.