Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Om DBC » Udvikling » Status på opdatering af databrønd 2015
Personal tools

Status på opdatering af databrønd 2015

Overblik og status på Tema: 5 Opdatering af databrønd

Illustration til Den nationale biblioteksinfrastruktur, Releaseplan 2015
Se fuldt format

 

Status Q3

Der er arbejdet med FFU-flowet og 3 af 7 delleverancer er godt undervejs. Der arbejdes med implementeringen af en ”happy path” for FFU-bibliotekernes filbaserede leverancer, så IO-systemet i første omgang kan håndtere at modtage, processere og videresende metadata i iso2709-format i de tilfælde, hvor intet fejler undervejs.

Næste trin er så at håndtere diverse fejlsituationer.

Der er i 3. kvartal også udviklet en indledende version af et acceptance-testsystem i IO-systemet, så det nu er muligt at detektere, om rettelser i processeringskoden afstedkommer utilsigtede forskydninger i de data, der flyder gennem systemet.

 

Status Q2

FFU-flowet var oprindeligt planlagt til igangsætning i 1. kvartal 2015, men er først skudt i gang ved udgangen af 2. kvartal. Det skyldes, at FBS-leverancen til stadighed har forbrugt teamets tid, samt at det har været nødvendigt at afsætte tid til en robustificering af systemet, efterhånden som brugen er gået mere og mere i retning af en driftstilstand med dertil hørende belastning og trafik.

Systemet er nu stabiliseret på et niveau, hvor mængden af fejl er reduceret betragteligt, så i den kommende tid forventes fuldt fokus på FFU-leverancen.

Data I/O system
Projektet er for resten af året er opdelt i to leverancer:

  • Etablering af flow for poster fra Fag-, forsknings- og uddannelsesbibliotekerne i 2. og 3. kvartal
  • Data ud via OAI-PMH i 4. kvartal

 

Status Q1

DATA I/O system

Projektets delprojekter er forsinkede på grund af det ekstraordinært store ressourcetræk, som implementeringen af Danbib services til FBS har krævet. Som situationen tegner nu, forventes det, at FBS fortsat vil kræve mange ressourcer.

FFU-flowet:
Der er i Q1 udarbejdet user-stories til projektet, hvilket har ført til en nærmere afklaring. En konsekvens af denne afklaring er, at det oprindelige estimat har måttet forhøjes. Dette vil få indflydelse på leverancens færdiggørelse.

Ud over nogle interne leverancer, er to leverancer på vej:

  • Råpostrepository til FFU-poster
  • Update til validering af FFU-poster

Forudsætninger for at undgå yderligere forsinkelser i projektet, er at:

  • FBS-leverancerne bliver afsluttede
  • Stabilitetsproblemerne er løst
  • Fejlmængden i systemet kan holdes på et minimum

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.