Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Om DBC » Udvikling » Status på bibliotek.dk 2015
Personal tools

Status på bibliotek.dk 2015

Overblik og status over Tema: 4 bibliotek.dk

Illustration til Den nationale biblioteksinfrastruktur, Releaseplan 2015
Se fuldt format

 

Status Q3

Samspil med andre systemer
Som foreslået i Q2, har der under dette projekt været arbejdet med implementering af schema.org.

Første version med boglige materialer er sat i drift og afventer indeksering hos Google (dette kan tage 1-2 måneder). Først når Googles indeksering har fundet sted, vil de opmærkede poster - selvom de er der og kan fremsøges på fx. ISBN, dukke op i søgeresultaterne. Der justeres på indholdet i formatet.

Status Q2

OpenUserStatus
Projektet er afsluttet med en projektrapport der beskriver en teknisk løsning for udvidet lånerstatus i bibliotek.dk - udvides med visning af bestillinger der afventer manuel behandling af bibliotekspersonale i BOB-basen.

Låse-bestilling-BOB
Projektet er afsluttet med en analyserapport, der foreslår, at funktionen ikke laves som selvstændigt udviklingsarbejde i den nuværende BOB-grænseflade. I stedet foreslås, at forslaget indgår i vurdering af kravspecifikation til nyt Netpunkt.

Når Danbib migreres til brøndarkitektur i 2015-16, skal BOB-grænsefladen skrives om, da den nuværende BOB-grænseflade hænger tæt sammen med det gamle Danbib-system.

Samspil med andre systemer
Det er foreslået DDB, at lade implementering af schema.org til bibliotek.dk være en del af dette projekt.

 

Status Q1

Mobil grænseflade til bibliotek.dk
Version 1 er sat i drift. En evt. version 2 med udvidet funktionalitet afventer udvikling i Konsolideringsprojektet med i første omgang mobil grænseflade til PalleNext. Se Tema 2: Konsolideringsprojektet.

Samspil med andre systemer
Der har ikke været anvendt ressourcer på projektet, som er et ”buffer-projekt”, beregnet til at blive bragt i spil, hvis der kommer ønsker om samspil med andre, fx referenceværktøjer eller lignende.

Låse en bestilling i BOB – analyseprojekt
Analysen foreligger i en foreløbig udgave, som forventes leveret til den aftalte frist ultimo Q2 2015.

En foreløbig anbefaling ud fra analysen lyder, at der ikke laves et selvstændigt udviklingsarbejde, men at ønsket indgår i vurdering af kravspecifikation til netpunkt.next.

Forbedret lånerstatus – analyseprojekt – (OpenUserStatus)
Analyse og estimater er klar. Det foreslås heri, at OpenUserStatus backend udbygges med kald af (nyt) OpenFindOrder-webservicekald til OpenRS-databasen, som viser de ”åbne” bestillinger, der ligger i BOB-basen for den enkelte låner, der er logget ind i bibliotek.dk og kalder OpenUserStatus.

Analysedokument forventes at foreligge inden for afleveringsterminen 1. juli 2015.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.