Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Om DBC » Udvikling » R16.24.2 Skalering af databrøndens repositoriestruktur - Søgning
Personal tools

R16.24.2 Skalering af databrøndens repositoriestruktur - Søgning

For at nedbringe både svartider på opensearch, samt sikre en forhøjet redundans som sikring mod nedetid er det nødvendigt at skalere brøndens søgemaskinelag i bredden. Denne skalering skal både give sharding og replikering, som betyder at alt data findes mere end et sted, og alle datasæt er i mindre dele, og dermed kan afvikles på flere mindre servere.

Dette sikrer at søgemaskinerne kan levere optimale svartider og bedre kan klare spidsbelastninger ved mange samtidige brugere. Det sidste er stigende grad nødvendigt, da antallet af søgninger som skal understøttes fra både DDB-CMS, bibliotek.dk, Cicero, netpunkt.dk og øvrige græseflader og produkter er støt stigende.

Databrønden er et helt afgørende data- og it-kompleks for samtlige brugergrænseflader i DDB, samt i hele systemintegrationen mellem Danbib, bibliotek.dk, FBS, osv. Ved minimering af flaskehalse kan databrønden udvikles i takt med behovene for nye kilder, osv

R16.24.2Q1Q2Q3Q4
Skalering af databrøndens repositoriestruktur - Søgning 2016

Status Q4

Projektet forventes afsluttet med udgang af januar 2017.

 

Status Q3

Der udarbejdet en projektbeskrivelse (godkendt), lavet design og skrevet user stories, og implementering er i gang.

 

Status Q2

Arbejdet med projektet forventes genoptaget i Q3.

 

Status Q1

Da teamet har overtaget arbejdet med Mobilsøg platformen eller den åbne platform, også internt kaldet for Service Provideren, har der ikke været arbejdet videre på projektet, som er udsat til start efter 1. juni, hvor Service Provideren skal være leveret.

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.