Videre til indhold | Videre til menunavigation

Navigation

Søg
Du er her: Forside » Her skal man være sammen
Personal tools

Her skal man være sammen

Artikel i #dbc nr. 1 om ny version af pallesgavebod.dk

Palles Gavebod - Her skal man være sammen

Tekst: Camilla Bødker Thomsen; foto: Lone Rasmussen, DBC.

Ny version af internetuniverset pallesgavebod.dk skal i højere grad fungere som et fællesskab og gøre det lettere for børnene at inspirere hinanden.

Mindre fokus på nyheder, der er skrevet af voksne, og mere fokus på børnene. Det er noget af det, man kan forvente af den ny version af børneuniverset pallesgavebod.dk, som konsortiet bag har fået penge til at udvikle.

”Sitet bliver mere dynamisk. Det skal afspejle børnene og have meget mere fokus på børnenes produktion,” siger Line Røijen, der er projektleder for Palles Gavebod og arbejder på Roskilde Bibliotek.

”Lige nu er Palles Gavebod en portal, men der mangler det vigtigste – at man er sammen om noget,” siger Klaus Støvring, der er redaktør på sitet. ”Man skal kunne tale med nogen og dele noget med nogen.

Faktisk kan børnene allerede i den nuværende version ’tale’ med andre børn og læse hinandens anmeldelser af bøger, film og spil, men som Anders Friis Brødsgaard, der står i spidsen for det team på DBC, der laver den tekniske udvikling af pallesgavebod.dk, udtrykker det, så foregår det i ”afgrænsede hjørner”.

”Vores vision er, at der skal være interaktion og fællesskab i hele Palles Gavebod-universet. Palles Gavebod skal ikke have et community. Det skal være et community,” siger han.

Line Røijen
Palles Gavebod skal udvikle sig hele tiden,
siger projektleder Line Røijen.

Børn inspirerer børn
Der ligger mere end 50.000 anmeldelser på det nuværende Palles Gavebod, og de kommer til at blive mere synlige i den kommende version – sammen med alle de nye anmeldelser, der løbende kommer til, og som både kan være i skrevet form og på video. ”Vi ved, at når børnene laver en anmeldelse, så vil de også gerne have en reaktion. Det vil vi gerne gøre lettere. Og vi ved også, at børn har en stor interesse i, hvad andre synes.

En undersøgelse, som vi laver sammen med Køge Bibliotekerne, peger på, at op mod otte ud af ti børn får deres anbefalinger til, hvad de skal læse, fra andre børn,” siger redaktør Klaus Støvring.

Derfor er det planen, at børnenes anmeldelser skal komme frem, når man laver en søgning på f.eks. en bestemt bog på Palles Gavebod, men det er også meningen, at de skal kunne bruges i bibliotekernes formidling, fortæller Anders Friis Brødsgaard:

”Vi vil gerne gøre indhold fra Palles Gavebod tilgængeligt på bibliotekernes egne hjemmesider. Men samtidig skal det også være let at tage indhold ud og bruge det i det fysiske rum. Det kan for eksempel være en konkret anmeldelse, som man lægger som en seddel i den fysiske bog og fremhæver i biblioteksrummet.”

Ny teknologi
Den ny, mere interaktions-prægede pallesgavebod.dk kræver en del it-udvikling. Den del foregår i et udviklingsteam i DBC. Meget involverer helt ny teknologi.

”Man er nødt til at være på forkant teknologisk, når man laver noget til børn,” siger Klaus Støvring. ”Børn er for eksempel sindssygt visuelle, og det betyder, at vi blandt andet arbejder med at udvikle en helt ny måde at søge på og få vist resultater på, som er visuel.”

Når det nye pallesgavebod.dk er klar i slutningen af 2015, skal børnene og deres interaktion med hinanden gerne have holdt deres indtog, men herefter er der stadig meget at gøre, siger projektleder Line Røijen: ”Nogle ting når vi bare at sætte i gang i løbet af året. Palles Gavebod er et projekt, som skal udvikle sig hele tiden. Vi har masser af ideer!"

pallesgavebod.dk

De danske børnebibliotekers internetunivers for ’tweens’, dvs. børn i alderen 8-12 år.

Bag står et konsortium bestående af de seks centralbiblioteker, Aarhus Kommunes Biblioteker, Københavns Biblioteker og DBC. Udviklingsarbejdet foregår i DBC.

Palles Gavebod har fået penge fra DDB-puljen til i løbet af 2015 at udvikle en ny version af grænsefladen, der bedre kan bruges fra mobiltelefoner og tablets, og hvor det bl.a. bliver lettere at bruge indhold fra pallesgavebod.dk på bibliotekernes egne hjemmesider.

Læs mere

Artiklen stammer fra første nummer af bladet #dbc

Cookies om besøgsstatistik

DBC bruger open source-softwaren Matomo til at analysere brugen af www.dbc.dk, så vi kan forbedre sitet. Vi hoster selv løsningen og deler dermed ikke data med tredjepart.

Vi opsamler data om ip-adresse, browser, operativsystem, land, hvilket link, du eventuelt bruger for at komme til sitet, hvornår du besøger sitet, hvilke sider, du besøger, og i hvor lang tid, samt hvad du klikker på og eventuelt downloader. Data anonymiseres, før de gemmes.

Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage.